Xàtiva impulsa la creació d’una agència per a la integració dels immigrants

  • L’agència AMICS assessora i orienta a col·lectius d’immigrants per afavorir la integració i la convivència

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat la creació d’una Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS). Amb tal finalitat, l’alcalde Roger Cerdà ha ordenat l’inici de l’expedient administratiu que desembocarà en la firma d’un conveni amb la Generalitat Valenciana que permetrà l’engegada de l’agència AMICS. La iniciativa té origen en una anterior reunió de treball que va mantenir la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, amb la directora general d’Inclusió Social de la Generalitat, Elena Ferrando.

Es preveu que l’apertura a Xàtiva d’una agència AMICS passe per junta de govern local el proper 26 d’octubre. Es tracta d’una oficina local d’informació, mediació, assessorament i orientació dirigida al col·lectiu immigrant. La finalitat d’aquest òrgan és acostar els recursos administratius als immigrants. Aquestes agències són centres d’atenció que naixen com a complement dels serveis que es presten des de les administracions públiques per tal de facilitar el procés d’integració.

En general, l’agència AMICS presta serveis d’atenció social i de mediació intercultural. Concretament, ajuda a la realització de tràmits administratius, informa sobre recursos socials comunitaris, gestiona la petició de cita prèvia o assessora en matèria d’estrangeria. Pel que fa a la mediació intercultural, l’agència AMICS ofereix cursos de formació on s’estudien els valors i les regles de la convivència democràtica, els principals drets i deures dels ciutadans o la cultura i els idiomes de la Comunitat Valenciana.

Les agències AMICS afavoreixen la cooperació entre l’administració pública valenciana i les administracions locals, buscant la implicació d’altres entitats socials i econòmiques. La filosofia d’actuació d’aquestes organitzacions s’emmarca en la construcció d’una societat solidària, tolerant i integradora.