Xàtiva inicia el desbrossament i l’adequació dels seus barrancs

  • Alfonso Rus va destacar la dificultat que ha suposat aconseguir l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a realitzar els treballs

Aquesta setmana van donar inici les actuacions de neteja i desbrossament de barrancs en el terme municipal de Xàtiva. Unes actuacions que s’enquadren dins d’un conveni de col·laboració subscrit entre la Diputació de València i l’Organisme de Conca amb competències, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

IMG_7672Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva i president de la Diputació, va visitar els treballs acompanyat d’Enrique Perigüell, regidor de Medi Ambient i de Pepe Vera, biòleg municipal. Rus va afirmar que es tracta “d’una actuació molt necessària, ja que la neteja de barrancs és essencial per a evitar problemes amb les fortes pluges i prevenir possibles focus d’incendis”. Així mateix, el president de l’ens provincial va fer referència al problema de la sequera i va recalcar que la tasca de la institució provincial “és atendre a totes les necessitats que tinguen els alcaldes” pel que en els pròxims dies es presentaran “màquines noves” per a aquests treballs. “Amb aquestes actuacions volem donar seguretat i a més estem atenent les peticions dels municipis pel que les brigades estaran treballant el temps que faça falta, ja que està tot molt sec perquè des de fa 40 anys no hi havia hagut una sequera així”, va alertar Alfonso Rus.

El propi Rus va destacar que un dels problemes als quals s’han hagut d’enfrontar ha sigut el referent a la consecució de l’autorització de la Confederació Hidrogràfica per a poder realitzar aquests treballs. En aquest sentit, Enrique Perigüell va afegir que “era inexplicable el que estava passant i que la Confederació no ens donara els permisos, ja que hi havia alguns barrancs en els quals no s’actuava des de fa 11 anys, provocant autèntics problemes en les èpoques de molta pluja”. Per açò, el regidor va agrair a la Diputació de València la possibilitat “d’agilitzar el tràmit i aconseguir que Imelsa puga entrar i netejar-los”.

La primera fase d’aquestes actuacions, que s’efectuaran en diversos punts de la província, s’han iniciat en la capital de la Costera, on es té previst actuar en el Barranc del Pont Sec, el Barranc del Quadrat, el Barranc de Bolvens, el Barranc de l’Angeliu, el Barranc del Calvari, el Barranc de la Casa Sumsi, el Barranc del Corral de Mateu i l’Agranen d’Alboi.

Tant el personal com els mitjans seran aportats per l’empresa pública de la Diputació de València, Imelsa, comptant amb un total de cinc brigades formades per 25 operaris completament equipats (desbrossadores, motoserres, etc.), que s’encarreguen de l’execució d’aquests treballs.