Xàtiva ja espera als Reis d’Orient

  • Dilluns a les 17 hores arribaran al camp Murta i a les 19 hores tindrà lloc la Cavalcada en l’Albereda

Ja està pròxima l’arribada dels Reis d’Orient a Xàtiva. Serà el proper dilluns 5 de gener a les 17 hores al camp de futbol Murta. La portes s’obriran a partir de les 15.30 hores i l’animació començarà a les 16 hores. A les 19.30 hores en l’Albereda tindrà lloc la tradicional Cavalcada.

Aquest serà un any ple de novetats, com va destacar Ramón Vila, regidor de Fira i Festes al nostre Setmanari. “Personalment és el moment que més m’agrada, ja que està plenament consolidada. És complicat parlar de xifres, però anem a tenir més de mil persones dins de l’acte, i fóra és incalculable però cada any hi ha més gent i esperem sobrepassar els 10.000 visitants. Va a ser un acte amb un bot de qualitat i de quantitat importantíssim. L’any passat vam començar a introduir al món faller amb les seues carrosses, en contret set equips de set falles locals i aquest any ho hem duplicat, amb 14 equips de més de 30 persones”, destacava el regidor que, a més, anunciava que els Reis “vindran amb dromedaris”. Està previst repartir al voltant de 600 balons de reglament a tots els xiquets i xiquetes que passen a saludar als Reis.

D’altra banda s’ha intentat canviar el castell pirotècnic final. “Anem a intentar que siga molt més prompte i introduir diverses salves durant el recorregut de la Cavalcada. Esperem tenir una vesprada estupenda i que l’oratge ens acompanye”, finalitzava Vila.

 

‘Els Reis parlen valencià’

D’altra banda, ahir va tenir lloc, a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva, l’entrega de premis del concurs escolar “Els Reis parlen valencià’, una iniciativa que cada any posa en marxa el Gabinet de Promoció i Ús del Valencià, conjuntament amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva. Aquesta campanya s’adreça als escolars de Xàtiva amb una edat compresa entre els 5 i els 13 anys, i consisteix a redactar una carta amb una temàtica relacionada amb els Reis d’Orient.

A banda d’aquest Concurs de Cartes als Reis, des del Gabinet de Promoció i Ús del Valencià hem elaborat un xicotet vocabulari gràfic dels joguets. Qualsevol pot recollir un exemplar si es passa per la Casa de la Cultura o per la Casa de la Joventut.

Cal recordar que durant el dia de hui, de 12 a 13:30 hores i de 18 a 19:30 hores, estaran els emissaris reials a la porta de l’Ajuntament, on també es repartiran llepolies.