Xàtiva ja té la seua guia virtual

Aquest matí ha tingut lloc la presentació oficial de l’últim producte turístic que ha posat Xàtiva en funcionament. Es tracta d’una guia virtual de la ciutat de més de noranta pàgines, una de les novetats que van destacar en FITUR i que ja està disponible per a tots aquells que vulguen descarregar-la.

Pepe Balanzá mostra com descarregar-se l'aplicació.
Pepe Balanzá mostra com descarregar-se l’aplicació.

En l’acte ha estat present Marian Soro, regidora de turisme, Aurelio Calvache, tècnic del patronat de turisme de la Diputació de València i Pepe Balanzá junt a Marcelino Alonso, responsables de l’empresa de catàlegs virtuals.

Per a Marian Soro es tracta “d’una eina molt útil, transportable i totalment gratuïta que suposarà un impuls més per a afermar el producte turístic de la ciutat”. Així mateix, l’edil de turisme ha afirmat que el projecte “ha tingut un cost de 900 euros sufragat íntegrament per Diputació i amb el qual l’Ajuntament ha col·laborat per a oferir tota la informació necessària”.

Per la seua banda, Aurelio Calvache ha destacat que aquesta guia “és una aposta per les noves tecnologies, per la sostenibilitat, el medi ambient i l’estalvi de costos, ja que les possibilitats de descàrregues i d’arribar a la gent són infinites, mentre que pel mateix preu no haguérem arribat ni a un centenar d’unitats en paper”.

Marian Soro, en un moment de la presentació.
Marian Soro, durant l’acte.

I és que mitjançant una descàrrega a través del codi QR, qui ho desitge podrà tenir en solament uns segons a la seua disposició tota la informació que necessita de la ciutat. Des de la seua història, àudio guies en les zones més emblemàtiques, vídeos explicatius, telèfons d’interès, un mapa amb tots els carrers i fins i tot restaurants i hotels que amb un sol clic registraran una reserva per part de l’usuari.

Amb açò s’obri un gran ventall de possibilitats per a turistes i visitants que arriben a la ciutat, ja que a més s’habilitaran cartells amb aquest codi en les zones més visitades per a facilitar així el seu ús a tota aquesta gent.

Aquest és un sistema pioner ja que únicament Cullera i Gandía disposen d’ell. En aquests moments solament està disponible en valencià i castellà, encara que ja es treballa per a una pròxima implantació en anglès. Així mateix, està pensat per a dispositius Iphone i Android, es pot descarregar sense cost algun i disposarà d’actualitzacions d’informació automàtiques.