Xàtiva ja té la seua reina

  • L’alcalde Roger Cerdà ha rebut al seu despatx a Laura Hernández Fernández, reina de la Fira d’Agost

No havien passat ni 24 hores des de la seua elecció i ja protagonitzava el seu primer acte oficial. Laura Hernández Fernández, reina de la Fira d’Agost 2017, era rebuda oficialment dimecres a l’Ajuntament de Xàtiva. La nova reina, acompanyada per part de les seues dames i acompanyants, va saludar a l’alcalde Roger Cerdà, així com a una representació de la Corporació Municipal, formada pels tinents d’alcalde Miquel Lorente i Cristina Suñer i els regidors Pedro Aldavero i Juan Giner.

Laura va donar mostres de la seua simpatia i afabilitat. La nova reina es mostrava emocionada per la seua elecció, així com conscient de la importància i visibilitat del càrrec. Amb 19 anys d’edat, estudia magisteri a la Universitat Catòlica. Assegura que va triar aquests estudis per una qüestió vocacional: “tota la vida he volgut ser mestra”.

Una de les coses que sorprèn de la reina de la Fira d’Agost és que malgrat la seua joventut és una amant declarada de la música clàssica. Els seus compositors favorits són Bach, Chopin i Albinoni. Laura toca el violí des que tenia 4 anys. Va aprendre a interpretar aquest instrument prenent classes particulars en la Societat Musical La Nova de Xàtiva i, posteriorment, a l’acadèmia Rytmus.

Però el seu talent musical no s’hi esgota, ja que enguany ha començat amb les classes de piano. Pel que fa a la música actual, no manifesta especials preferències, llevat d’una certa afició pel pop espanyol, motiu pel qual es mostra interessada en la programació musical de la Fira d’enguany: “la que més m’agrada és Chenoa, però no vaig a tindre cap problema per anar a veure tots els concerts”.

Parlant d’altres aficions, hi ha una cosa que Laura deixa clara: “a mi el que més m’agraden són les falles. Sóc fallera d’Abu Masaifa des de que vaig nàixer. Vaig ser fallera major infantil en 2006 i vull ser fallera major de la meua comissió i de Xàtiva”.

També li agrada el cinema i viatjar. Per a Laura, “anar al cine és una bona manera de passar el temps, d’evadir-me dels estudis i relaxar-me”. La seua pel·lícula favorita és “El pianista”, de Roman Polansky, ambientada en la Varsòvia de la II Guerra Mundial, un dels temes històrics que més l’interessen. Precisament, en el seu darrer viatge va tenir l’oportunitat de visitar el camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau.