Xàtiva ja té Reina

  • Ahir va assistir al seu primer acte en la recepció oferida per Alfonso Rus

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, i el regidor de Fira i Festes, Ramón Vila, van rebre ahir a la que serà Reina de la Fira del 2014, Clara Morales Sáiz i a les seues Dames d’Honor: Cristina Duet Franco, Pilar Camacho Gosàlvez, Adela Vidal Vinaches i Raquel Ventura Paredes. Totes elles van mostrar la seua alegria per ser les màximes representants de la festa més important de la ciutat en la distesa xarrada que van mantenir amb l’alcalde i el regidor.

L’acte de recepció va servir per a donar a conèixer a les autoritats i als mitjans a les noves representants, que van ser obsequiades amb un ram de flors, així com el tradicional taló amb una ajuda econòmica per a afrontar el càrrec.

Rus va felicitar a Clara i a les seues dames per ser les escollides per al càrrec i les va tranquil·litzar asseverant que “van a estar molt ben acompanyades i pendents d’elles, sent uns dies en els quals van a conèixer de primera mà els nombrosos actes que disposa la Fira”.

Per la seua banda, Clara va mostrar la seua “il·lusió” i el seu desig “d’estar a l’altura que el càrrec mereix”. Així mateix, va afirmar que l’acte que espera amb més ganes “és la inauguració perquè és el moment en el qual començarà el seu regnat”.

En referència al programa d’actes, que en els pròxims dies es donarà a conèixer, Rus va informar que no es desvetllarà l’actuació del concert Sona La Dipu “fins al 21 de juliol, sent un artista de primer nivell”. En aquest sentit, Ramón Vila va avançar la novetat de tornar a incloure en el programa la zona del jardí de la Pau com a escenari de diferents concerts dirigits als joves i per a l’esdeveniment Sona la Dipu DJ. D’aquesta manera, la plaça del Mercat albergarà espectacles de jazz, monòlegs i cantarà una soprano, complint així amb la recent denominació de ZAS (Zona Acústicament Saturada).

El primer acte oficial de la Reina i les seues Dames serà aquesta nit, quan assistisquen a la primera actuació del Festival Internacional Nits al Castell.

 

Clara Morales, Reina de la Fira 2014

“Quan van passant els dies és quan vaig sent més conscient de tot. Estic molt il·lusionada”

fira2L’Informador ha parlat amb Clara, tan sols uns moments després de saber que era l’elegida per representar el càrrec de Reina de la Fira d’Agost d’aquest any. Hem conegut de primera mà les seues impressions.

En primer lloc, enhorabona! Conta’ns un poc quants anys tens i què estàs estudiant, per conèixer-te un poc millor.

Tinc 19 anys i estic estudiant 2n de Medicina. Les meues aficions són nadar i eixir a córrer, ja que com estic estudiant a València i estem tot el dia tancades estudiant, sempre que tinc temps per eixir un poc i fer esport, ho aprofite.

Per què decidires presentar-te per ser Reina de la Fira?

Sempre m’havia agradat. La meua àvia i ma tia foren ja reines i, fa dos anys, la meua amiga Eva va ser Reina i ho vaig viure molt intensament amb ella. Des d’eixe moment vaig decidir que jo tenia que viure açò. L’any passat no em vaig poder presentar i pensava que aquesta era la meua oportunitat.

Com va ser el moment del que t’assabentares de la decisió?

Vaig anar a fer l’entrevista a les 12, i me van dir que en una hora telefonarien a l’afortunada. Estava precisament amb Eva passejant pel mercat i no em cridaven… Finalment va ser Ramón Vila el que m’ho va anunciar i imagina’t l’alegria. Ho vaig dir per Whatsapp a les meues amigues i a la família i no donava abast de contestar el telèfon.

Com estàs vivint aquests primers moments?

Amb molta il·lusió. Quan van passant els dies és quan vaig sent més conscient de tot, ja que el primer dia encara no et fas a la idea del que et ve. A més, ha sigut un poc estrany ja que divendres se sabia però fins aquesta setmana no ho ha anunciat l’Ajuntament, i el cap de setmana sols ho coneixíem els més pròxims.

Què esperes de la Fira d’aquest 2014?

Espere viure-la molt intensament i conèixer-la des de dins. Estic molt il·lusionada per viure-ho tots junts i passant-ho el millor possible.