Xàtiva millora les instal·lacions de servei per a la Fira d’Agost

  • L’Ajuntament instal·la un nou col·lector per evitar abocaments a la sèquia Murta 

L’Ajuntament de Xàtiva ultima les actuacions en via pública de cara a dotar de serveis als firaires que ocuparan la ciutat del 15 al 20 d’agost. La nova organització sectoritzada del recinte firal comporta la dotació de serveis de subministrament d’aigua, electricitat i desaigües per a les diferents parades. Per a això, l’Ajuntament està executant diverses obres, amb l’objectiu de proporcionar unes instal·lacions adequades que tinguen certa permanència. La inversió en aquesta millora d’instal·lacions de la Fira ronda els 80.000 euros. Ahir, l’alcalde Roger Cerdà i el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, visitaven les diferents obres que s’estan duent a terme a la ciutat en les setmanes prèvies a l’inici del muntatge de la Fira d’Agost.

Els regidors també coneixien de primera mà l’evolució de les obres a l’avinguda de la Murta. Es tracta de la tercera intervenció que s’ha dut a terme en aquesta legislatura per a la instal·lació de nous col·lectors que eviten abocaments d’aigües fecals a la sèquia Murta. El pressupost d’aquesta obra ronda els 30.000 euros. Concretament, el nou col·lector de l’avinguda de la Murta evita abocaments procedents d’immobles a la mateixa avinguda, així com d’altres situats a Acadèmic Maravall, Baixada del Carme i altres de procedència desconeguda, probablement d’antics ramals de sèquies usades ara com a col·lector.

Aquestes obres eviten el reg de l’horta de Xàtiva amb aigües contaminades, dins d’una política destinada a reconduir tot tipus d’aigües negres a la depuradora. Aquestes actuacions són necessàries per a un futur desviament de la sèquia Murta per l’exterior de la ciutat, amb la inversió de 900.000 euros, important intervenció a l’espera de finançament.