Xàtiva, Ontinyent i Alcoi s’uneixen per exigir al Ministeri de Foment inversions a la línia ferroviària

  • Roger Cerdà, Jorge Rodríguez i Toni Francés volen garanties no només pel correcte manteniment de la línia sinó per la realització de les inversions

Dijous, els alcaldes Roger Cerdà, Jorge Rodríguez i Toni Francés, de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi, respectivament, es van desplaçar fins a Madrid per reunir-se amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño.

Els primers edils li van traslladar al responsable del Ministeri la seua preocupació per la manca d’inversions a la Línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi de la que es titular el propi Ministeri, que provoca que la línia no presente un servei mínimament satisfactori per als usuaris de les nostres comarques,  a més es troba en una situació d’extrema fragilitat que fa que qualsevol incidència obligue a suspendre el servei com ha passat en diverses ocasions als últims mesos. I també van exigir garanties per part del Ministeri no només per al correcte manteniment de d’infraestructura sinó també per fer les inversions necessàries per a millorar-la.

El secretari general d’Infraestructures va reconèixer l’existència al trajecte de la línia de diferents punts de risc alt, com la consolidació de talussos, canvi de travesses, reforç de carrils, que podrien provocar incidències en el servei si no es resolen de forma ràpida.

La valoració econòmica de la que disposa el Ministeri situa la inversió necessària per eliminar aquests punts d’alt risc en 2.800.000 euros en consolidació de talussos i en 400.000 euros el canvi de travesses i reforç de carrils, a més de 250.000 euros en millora de la senyalítica. Aquestes obres permetrien millorar la duració de 1 h 22 min del trajecte actual reduint-la entre 7-8 minuts. 

Respecte a les inversions de 40 milions d’euros per a la modernització de la línia el Secretari General va descarta que es pogueren executar en el curt i mig termini. 

Els alcaldes davant aquesta situació van exigir l’execució immediata d’aquestes inversions per import de 3,5 milions d’euros per garantir el funcionament del tren.  Per la seua part, des del Ministeri es va anunciar que anaven a treballar per a que aquestes inversions es pogueren executar entre 2017 i 2018.