Xàtiva presenta el II Concert de Marxes Processionals

La Germandat de Confraries de Xàtiva ha presentat en roda de premsa el II Concert de Marxes Processionals de Xàtiva que se celebrarà el proper dissabte 16 de febrer a les 19:30 hores en el Gran Teatre de la ciutat a càrrec de les Societats Musicals La Nova i La Primitiva Setabense.

IMG_4596En l’acte ha estat present l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, junt a l’edil de cultura i educació, Mª José Pla, Lorenzo Segarra, President de la Germandat de Confraries, Ricardo Ventura, President de la Nova i Luis Enrique Alonso, President de la Primitiva.

El preu de l’entrada serà de cinc euros i els beneficis es destinaran a causes solidàries a través de la donació de l’import arreplegat als col·lectius de Xàtiva que participen en el Consell Local d’Emergència Social i que estan ajudant als més necessitats com Gent de la Consolació, Càrites i Creu Roja, entre uns altres. Així mateix es podrà col·laborar mitjançant la compra d’entrades de la fila zero.

Quant al programa del concert, en el qual participaran més de 200 músics, La Nova i La Primitiva Setabense interpretaran cinc obres en solitari i per a finalitzar el concert es podrà escoltar a les dos bandes juntes dirigides pel director del conservatori municipal Luis Milà, Francisco Moral.

IMG_4605Alfonso Rus ha ressaltat “l’esforç” que s’està realitzant des de l’ajuntament per a “mantenir” la mateixa quantitat de convenis amb les associacions locals i Mª José Pla ha afirmat que s’han destinat “98.000 euros que permetran que la ciutadania gaudisca un any més del teatre, danses, i altres actuacions, de forma totalment gratuïta”.

El president de la Germandat de Confraries, Lorenzo Segarra, ha recordat que “des que vam entrar en la presidència el nostre objectiu ha sigut no solament fer processons sinó arreplegar diners per a ajudar a pal·liar la crisi”. Segarra també ha explicat que “tot han sigut facilitats per a organitzar aquest esdeveniment” i ha anunciat que “la idea és gravar un CD” d’aquest acte.