Xàtiva presenta en Fitur el nou centre d’interpretació dels Borja que veurà la llum el proper mes de febrer

  • El nou Espai Borja permetrà contextualitzar la visita a la localitat vinculada a aquesta família il·lustre

L’Ajuntament de Xàtiva està present, un any més, en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) per a donar a conèixer el seu ampli patrimoni turístic que converteix a la ciutat en una de les més visitades de la Comunitat Valenciana. Des de la regidoria de Turisme del Ajuntament de Xàtiva s’ha treballat molt intensament els últims mesos per a preparar la presència de la localitat en el certamen de 2019, en el qual han tingut lloc importants presentacions com el cartell del festival Nits al Castell 2019 o el nou Espai Borja. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, han estat presents en la fira des del passat dimecres fins ahir divendres.

L’Informador ha viatjat fins a Madrid per estar junt als representants polítics tant de Xàtiva com de les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida.

 

Espai Borja

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda; i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, presentaven dijous el nou centre d’interpretació Xàtiva Espai Borja, que veurà la llum en febrer de 2019 en la capella de l’Hospital Reial de la localitat.

Aquest nou espai expositiu permetrà als visitants conèixer la importància històrica de Xàtiva, bressol de dos Papes pertanyents una de les famílies més universals del Renaixement, els Borja (Borgia en italià), i contextualitzar la visita al centre històric de la localitat posant en valor els recursos turístics del municipi relacionats amb aquesta insigne família.

Es tracta d’un innovador projecte que comptarà amb les noves tecnologies per a mostrar al visitant els moments més importants de l’inici del Renaixement vinculats als Borja així com conèixer els secrets la família valenciana més universal. El nou Espai Borja oferirà una visió global de la història de la família vinculada a la ciutat Xàtiva, abastant aspectes que van des de la cultura a la gastronomia, passant per les representacions artístiques o la història. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Xàtiva és una nova aposta per posar en valor la localitat com a destinació turística, així com el seu patrimoni històric, arquitectònic, cultural i gastronòmic vinculat a la família Borja.

El mes de desembre passat es va estrenar l’espectacle audiovisual sobre els Borja que també formarà part del nou centre d’interpretació, i que recorre la història d’aquesta saga familiar combinant gravats i miniatures de l’època renaixentista amb imatges actuals de la ciutat, incloent plans aeris realitzats amb dron. El lloc triat per a albergar el centre d’interpretació Xàtiva Espai Borja és l’Hospital Reial, un dels edificis més bells i interessants de la ciutat en el qual es fusionen l’estil gòtic amb els primers assajos del Renaixement i que es troba situat precisament en la plaça Calixt III, enfront del lloc on va ser batejat el primer Papa que va donar Xàtiva al món.

 

Nits a Castell

Miguel Poveda, Karen Souza, Els Pets i Manel Fuentes & the Spring’s Team són els artistes que conformen el cartell del XXII Festival Internacional Nits al Castell de Xàtiva, presentat dimecres en Madrid, per l’alcalde, Roger Cerdà, al costat de la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, i Rafa Jordán, responsable de l’empresa Pro21cultural.

El proper 6 de juliol s’iniciarà el festival amb l’actuació de Miguel Poveda, finalitzant el 27 de juliol amb Manel Fuentes al costat de la seua banda.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en la seua presentació, va manifestar estar “expectant” davant la resposta del públic. “El primer que fem quan arribem a Fitur, des del principi de la legislatura, es presentar el cartell de Nits al Castell. Enguany tinguem un cartell divers, on hi ha diferents tipis d’artistes que esperem siguen de l’agrad del públic”, destacava el primer edil.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, va destacar que “poc a poc el festival ha anat consolidant-se com un atractiu més dels que ja disposa la nostra ciutat i pensàvem que era un encert presentar aquest cartell d’àmbit internacional en una fira internacional”.

Les entrades estaran a la venta el proper mes de maig.