Xàtiva, punt de trobada per a estudiar el teatre Clàssic

  • La companyia Teatro Corral de Almagro realitzarà cinc funcions aquesta setmana per a estudiants i mestres de literatura
  • El divendres es representarà La venganza de Don Mendo en funció de vesprada per a tots els públics

La companyia Teatro Corral de Almagro arriba a la ciutat de Xàtiva per a realitzar una campanya de teatre per a estudiants després del rotund èxit d’anys passats. Els pròxims dies 6, 7 i 8 de febrer al voltant de 1.700 alumnes d’ESO i Batxillerat de diversos col·legis i instituts de la capital de la Costera i municipis pròxims com Ontinyent, Canals, Aiora, Sueca o, fins i tot, arribats des de la ciutat d’Alacant, coneixeran els secrets del teatre clàssic del Segle d’Or com a classe magistral de teatre i literatura. Aquestes jornades es realitzaran en el Gran Teatre de Xátiva i compten amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Teatro Corral de Almagro compleix aquest 2019 25 anys realitzant campanyes de Teatre Clàssic per a estudiants en el Corral de Comedias de Almagro (Ciudad Real) on té la seua base i en les més importants ciutats d’Espanya, per on han passat més de 400.000 estudiants. Per a Xàtiva han preparat cinc funcions que es convertiran en una Classe Magistral de Teatre i Literatura per a tota mena d’estudiants. D’una banda realitzaran dues funcions de l’obra Teatro breve del Siglo de Oro on estudiants a partir de 8 anys podran gaudir dels més curiosos Entremesos i de peces curtes i populars escrits per Lope de Rueda, Quiñones de Benavente, Quevedo o Miguel de Cervantes. Per a estudiants de cursos superiors, 4t de l’ESO i Batxillerat,Teatro Corral de Almagro ha seleccionat un clàssic del teatre del Segle XX, La venganza de Don Mendo, de Pedro Muñoz Seca i que enguany ha complit 100 anys. Aquesta obra està considerada una de les comèdies més importants del teatre espanyol i una de les millors crítiques al teatre que es feia en el segle XIX. A més la companyia utilitzarà com a escenografia en el Gran Teatre de Xàtiva una rèplica de l’escenari del Corral de Comedias de Almagro i així fer d’aquestes jornades una vertadera escenificació de com era el teatre durant el Segle d’Or.

En totes les passades hi haurà una xarrada inicial sobre el que eren els Corrals de Comèdies i el teatre en el Segle d’Or, a la qual seguirà la representació i un posterior col·loqui entre estudiants, professors i actors on posar en comú dubtes, opinions i interpretacions del que s’ha vist. Un vertader “teatroforum” que ensenya, educa i diverteix.

“És un honor la tornada delCorral de Comedias a Xàtiva després de dos anys d’èxit i d’omplir el Gran Teatre amb centenars d’estudiants. Hem volgut repetir amb obres noves i ensenyar el compromís cívic que comporta assistir a una representació i acostar la tradició teatral clàssica espanyola. Les experiències que tenim després de més de 20 anys realitzant aquest tipus de jornades és que ens trobem davant una potent eina per a aprendre el que és el teatre i el Segle d’Or, en la nostra literatura i història”, ens comenta Antonio León, director de la companyia.

La venganza de Don Mendo en funció per a tots els públics
D’altra banda, el divendres 8 de febrer es realitzarà una funció per a tots els públics a les 20.30 hores en el Gran Teatre de La venganza de Don Mendo. D’aquesta formaTeatro Corral de Almagro vol fer arribar a tots els sectors de la població una de les obres de teatre més importants del segle XX. L’obra escrita per Pedro Muñoz Seca va complir 100 anys i és una de les obres més representades en els nostres teatres només per darrere de Fuenteovejuna i La vida es un sueño.

Les entrades poden comprar-se en taquilla una hora abans de la funció i anticipadament en www.granteatre.com i a la Casa de la Joventut, al preu de 10 euros.