Xàtiva reactiva el pla especial del Nucli Antic

  • Els regidors d’Urbanisme i Patrimoni s’han reunit amb la Conselleria d’Habitatge per bucar línies de finançament que permeten la rehabilitació del Centre Històric de Xàtivai desbloquejar el Pla Especial

La regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer (Compromís), i el regidor de Patrimoni Històric-artístic Jordi Estellés (PSOE) s’han reunit amb el director general d’Arquitectura, Alberto Sanchis, per reactivar el Pla Especial del Nucli Antic paralitzat en 2009. “Per al nou equip de govern la rehabilitació del nostre centre històric és una prioritat i no volem ni podem deixar passar més temps sense actuar”, ha dit Cristina Suñer.

En aquesta primera reunió amb l’administració autonòmica, el regidor de Patrimoni ha manifestat la necessitat de rebre finançament per poder encetar la recuperació del barri.“Hem de fer una aposta urgent per frenar el deteriorament del nucli antic i paliar el risc d’exclusió social d’algunes zones”, ha assenyalat Estellés.

Mentre es treballa en l’elaboració del Pla Especial del Nucli Antic, Suñer i Estellés han plantejat poder escometre actuacions puntuals a partir d’ajudes per a ARI (Àreesde Rehabilitació Integral) i de línies de subvenció per a la rehabilitació privada d’habitatges. D’altra banda, des del consistori s’estan estudiant mesures per bonificar els veïns delcentre històric.

Els regidors tenen previst seguir la ronda de reunions amb la direcció generalde Patrimoniiladirecciógenerald’EvaluacióUrbanísticaperreactivarigarantirlarevitalització i recuperació del nucliantic.