Xàtiva rebrà un milió d’euros de la Diputació de València el pròxim bienni

  • A l’abril finalitzarà la urbanització de l’entorn de la plaça Espanya

La urbanització de l’entorn de la plaça Espanya de Xàtiva estarà finalitzada a l’abril, segons van comprovar aquest dijous durant la seua visita a les obres l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i els diputats provincials Carlos Fernández Bielsa i Pilar Sarrión. El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i la titular de Benestar van aprofitar la visita per recórrer algunes de les actuacions subvencionades per la Diputació en la capital de la Costera, després de visitar altres municipis de la comarca com Vallada i la localitat de Chella, en la Canal de Navarrés.

La renovació de les voreres i l’asfaltat de la plaça Espanya és una de les millores executades a Xàtiva amb fons provincials dels exercicis 2018 i 2019, en els quals la Diputació ha invertit més de mig milió d’euros en actuacions com la millora de l’accessibilitat de la Casa de Cultura, el soterrament de contenidors de recollida selectiva, la renovació de la xarxa d’aigua potable, la reforma de la plataforma d’accés a l’Ermita de Sant Josep o la instal·lació d’un ascensor a la Biblioteca Municipal, entre altres.

Bielsa i Sarrión es van interessar, igualment, pel nou vial de la ronda de circumval·lació, una infraestructura “en funcionament des de finals del passat any i que ha servit per a descongestionar el trànsit per l’accés nord amb un tercer anell”, segons explica l’alcalde, que destaca el model de gestió provincial que permet a cada municipi “decidir la destinació de les ajudes que arriben del pla d’inversions sostenibles i el SOM de la Diputació”.

Precisament de les inversions de la Diputació per al present exercici i els següents ha parlat el diputat de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial, Carlos Fernández Bielsa, qui avançava que Xàtiva disposarà de més d’un milió d’euros de la corporació provincial per al pròxim bienni. Entre les diferents accions que s’escometran amb aquesta nova partida, el consistori té previst acabar amb els problemes d’accessibilitat dels edificis de les bandes de música de Xàtiva.

En paraules del responsable de Cooperació Municipal, “els ajuntaments tindran cada vegada majors recursos i decidiran en què els invertixen per a millorar els seus municipis, amb major previsió i menys burocràcia perquè la gestió siga el més eficient possible”.

Abans de la visita a Xàtiva, Carlos Fernández Bielsa i Pilar Sarrión van participar en Chella en una reunió de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, al costat d’alcaldes i alcaldesses de la comarca. Després d’esta trobada, els responsables provincials es desplaçaren fins a Vallada, a la Costera, on es van interessar pels danys causats per la DANA en el riu Canyoles.