Xàtiva, referent en la Fira de turisme valencià d’interior

  • La Plaça de Bous de València acull fins diumenge una nova edició de “Interioriza-t”, un aparador per promocionar els atractius turístics dels municipis de la zona

El Patronat Provincial de Turisme “València, Terra i Mar” de la Diputació de València celebra aquests dies la tercera Fira de Turisme d’Interior de la província de València “Interioriza-T”, en la Plaça de Bous de València.

Aquesta iniciativa, que va obrir les portes ahir i romandrà oberta durant aquest cap de setmana, té com a objectiu principal promocionar els municipis i els productes turístics de l’interior de la província de València de cara a aquest estiu i la pròxima tardor.

“Interioriza-T” acostarà l’oferta turística dels municipis de l’interior de la província als visitants i ciutadans de la ciutat de València perquè puguen planificar les seues pròximes escapades i vacances de Setmana Santa, pasqua i estiu.

Aquesta tercera edició combina l’acció d’informació turística en l’exterior de la plaça de bous amb accions de dinamització i amb una zona, en l’arena de la plaça, destinada a la gastronomia de la província, on el visitant pot consumir els plats típics de l’interior de la província, tapes, dolces i begudes.

Així mateix, s’han previst diverses activitats com a tallers infantils i actuacions musicals i folklòriques a càrrec dels municipis participants que tindran lloc en un gran escenari disposat al centre del rode.

 

Oferta turística d’interior

En total són 34 municipis i 8 mancomunitats i associacions de municipis els que participen en la Fira d’Interior per a mostrar i promocionar la seua oferta turística, entre els que Xàtiva ocupa un lloc destacat.

L’acompanyen altres localitats de la zona com Énguera, Barxeta, Vallada, Moixent, Montesa, Bocairent i Ontinyent. A més, el certamen compta amb la participació de les mancomunitats de la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida.

Tots els expositors promocionen els seus atractius turístics en l’esplanada de l’exterior de la Plaça de Bous de València en unes casetes que estaran obertes dissabte i diumenge de 11 a 22 hores ininterrompudament.

 

Gastronomia típica de l’interior

“Interioriza-T” compta també amb una zona destinada a la gastronomia a l’interior de la Plaça de Bous de València amb 20 expositors.

La zona gastronòmica està dedicada íntegrament als plats locals, dolços i tapes lliures, elaborats per hostaleres locals de municipis de l’interior de la província de València. L’arnadí i l’almoixàvena de Xàtiva i el gaspatxo aiorí i les coques de dacsa d’Ontinyent són alguns dels plats que es poden degustar. Els visitants poden comprar i degustar les els productes i begudes prèvia adquisició de tiquets de degustació a preus populars. Les degustacions de plats, tapes i dolços es podran adquirir per 1,5 euros i les begudes per 1 euros cadascuna.

Els estands de gastronomia estaran oberts d’11 a 00:00 hores hui dissabte i d’11 a 22 hores demà, també ininterrompudament.