Xàtiva sol·licitarà la delegació de competències per agilitzar el nou col·legi Pla de la Mesquita

  • La proposta ha eixit endavant al plenari amb 14 vots a favor i les 6 abstencions de PP i Ciutadans
  • La Conselleria d’Educació realitzarà una inversió de 5,1 milions d’euros per a la construcció del nou edifici

L’Ajuntament de Xàtiva aprovava dissabte al plenari sol·licitar la delegació de competències del Pla Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana per a la materialització del projecte del nou col·legi del Pla de la Mesquita.

La moció ha estat aprovada amb els 14 vots a favor de l’equip de govern i les 6 abstencions de l’oposició. PP i Ciutadans han justificat la seua decisió per la manca d’informació, mentre que la regidora d’Educació Amor Amorós els ha rebatut que l’expedient es trobava complet i obert per a tots els regidors de l’Ajuntament.

Aquesta transferència de competències suposarà una major agilitat i autonomia a l’hora de dur a terme el nou edifici del col·legi Pla de la Mesquita, ja que l’Ajuntament s’ocuparà de la tramitació del projecte i la licitació de les obres de construcció, mentre que la Conselleria transferirà els fons necessaris per al sufragament de la seua realització, amb una inversió de 5,1 milions d’euros que serviran per a la construcció i la posada a punt de la instal·lació, previsiblement en uns terrenys de propietat municipal situats junt al col·legi British School.

La nova construcció complirà una de les reivindicacions històriques de la ciutadania, que figurava com a prioritària entre els compromisos electorals, ja que el Pla de la Mesquita és el centre que més despesa de manteniment generava com a conseqüència del gran nombre de deficiències estructurals que presenta.

L’obra forma part del Pla Edificant, el nou pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, que pretén ser una aliança entre la Generalitat i els Ajuntaments a l’hora d’agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa de les noves infraestructures educatives. Segons dades de Conselleria, es preveu una inversió superior als 700 milions d’euros que es destinaran a construir més de 200 col·legis e instituts i a reformar altres 500, fent front així als barracons.