Xàtiva sol·licitarà les ajudes per reparar els desperfectes ocasionats pel pas de la DANA

  • Dimarts va tindre lloc una reunió a la Subdelegació de Govern de València amb les distintes Administracions i els municipis afectats

El regidor de Conservació del Medi Urbà i Serveis Públics Ricardo Martínez, va participar el passat dimarts en una reunió programada a la Subdelegació de Govern de València per part de Protecció Civil, per tal de marcar el full de ruta per a respondre als efectes de la DANA que va tindre lloc el passat mes de setembre al nostre territori.

En la reunió van participar, entre d’altres, membres de la Diputació de València, de la Generalitat Valenciana, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, del Ministeri de Foment, de Protecció Civil i dels municipis afectats pel pas d’aquest fenomen.

En la reunió es van donar a conèixer tota la informació referent a la documentació, les lleis i els terminis respecte a les ajudes que poden rebre els afectats per part de les diferents Administracions.

En concret hi ha dos tipus d’ajudes, una vinculada a les Despeses d’Emergència, que cobreixen el 100% de les destrosses ocasionades per la DANA i a les que també poden acollir-se particulars, sent la data límit el proper 20 de novembre; i altre tipus d’ajudes, més flexibles en el termini per sol·licitar-les, destinades a les infraestructures afectades i en les que es cobreix el 50% de la despesa total.

«A Xàtiva anem a intentar acollir-nos als dos tipus d’ajudes. En les d’emergència contemplarem algunes reparacions com la del pont de la Casa de la Llum i algunes actuacions per tal de desembrossar camins i reposar canonades que s’han trencat. No obstant, hem de ser conscients de que a la nostra ciutat els danys en les infraestructures no han estat tan greus com en altres localitats», ha manifestat el regidor de Conservació  del Medi Urbà i Serveis Públics, Ricardo Martínez.