Xàtiva tindrà el seu Museu Faller

  • Alfonso Rus va anunciar ajudes de 2.000 euros per a cada comissió

Les antigues oficines del Prop de Xàtiva albergaran el Museu Faller de la ciutat, una petició llargament reivindicada pel món faller local. Però a més, l’alcalde, Alfonso Rus, va anunciar que l’Ajuntament destinarà 2.000 euros a cada comissió de la localitat. Aquesta subvenció completarà els 90.000 euros que rep cada any la Junta Local Fallera de Xàtiva en el pressupost municipal. “Estem involucrats amb el col·lectiu faller i, parlant amb la regidoria d’Hisenda, vam veure oportú aportar una nova quantitat per seguir fomentant la festa”.

El president de la Junta Local Fallera, Javier García Paños, va agrair a Rus aquesta ajuda econòmica que suposarà un alleujament per a les falles, i va afirmar que es tracta “d’una alegria molt gran” el poder comptar amb aquest recolzament institucional.

Cal recordar que en un primer moment, en 2011, l’Ajuntament va avançar que el Museu Faller se situaria en El Palasiet, però aquesta idea es va descartar perquè segons Rus, “queda molt lluny”. Finalment s’ha decidit situar-ho en les antigues oficines del Prop, en el carrer Montcada. “Va a ser un museu important, molt visitat, esperem que la gent puga gaudir-ho, ja que va a ser un espai cultural molt digne per a la ciutat”.

Així, la planta baixa albergarà l’exposició de dissenys, vestits, ninots indultats i altres objectes relacionats amb les falles. En la planta d’a dalt hi haurà una sala de reunions.

Alfonso Rus va recordar que el Museu serà cedit en la comissió de govern del proper dilluns, i la Junta Local Fallera serà l’encarregada de realitzar les gestions oportunes per a posar-ho en funcionament. En l’acte no es va anunciar la data concreta d’obertura.

 

El nou Prop, a l’Ajuntament

L’oficina Prop de Xàtiva es va integrar, fa unes setmanes, en l’oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Xàtiva OXI, amb la finalitat d’oferir al ciutadà, en un mateix espai, tota la informació i tramitació administrativa de qualsevol de les dues administracions. D’aquesta forma, en aquesta oficina es presten els serveis d’informació general de la Generalitat, així com el registre concertat de l’Ajuntament.

Després del pla de reordenació de personal de les oficines Prop, s’han assignat dues funcionàries de la Generalitat per a realitzar les tasques d’informació i atenció a la ciutadania. Aquesta incorporació de dos nous llocs de treball hha reforçat i millorat en gran manera el servei d’atenció al ciutadà a Xàtiva. I és que, la mitjana de visites diàries en l’oficina Prop és de 100 ciutadans/dia aproximadament, havent-se atès en 2013 a més de 25.000 ciutadans.

Quant als serveis més demandats en aquesta oficina destaquen els referents a la informació general de tràmits i serveis de la Generalitat, en concret llicències de caça i pesca, tacògraf digital, sol·licitud per a les proves de valencià, inscripció en borses de treball d’ocupació pública i el registre d’entrada de qualsevol document dirigit a la Generalitat.