Xàtiva tindrà un tercer anell de ronda

  • Obres Públiques finalitza les obres de millora de la seguretat vial en la CV-58 en els termes de Xàtiva i la Llosa de Ranes amb una inversió d’1’6 milions d’euros

El subsecretari de la Conselleria d’Habitatge, Obres i Vertebració del Territori, Francesc Signes i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, visitaven ahir, junt a l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el primer tinent d’alcalde Miquel Lorente, el conjunt d’obres que s’estan duent a terme per millorar les vies d’accés a la ciutat i la seguretat dels vianants que ascendeixen a 637.339 euros, quantitat que sumada a l’asfaltat de la CV-58 fins a la connexió amb l’autovia dóna un total d’1’6 milions d’euros d’inversió en el conjunt d’actuacions executades. Concretament, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha invertit 1.679.000 euros en l’obres de millora de la seguretat vial en la CV-58, en els termes de Xàtiva i la Llosa de Ranes, tal com ha confirmat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo després de visitar les obres ja finalitzades.

Les actuacions han consistit en reforços de ferms i renovació de paviments així com en l’ordenació, racionalització i calmat del trànsit “per a garantir la seguretat vial en la zona i la correcta funcionalitat de les connexions que vertebren el territori de la Comunitat”, tal com confirmava Domingo.

De fet, el director general destacava que es tracta d’una de les actuacions més potents en matèria d’Obres Públiques que s’han realitzat per part de la Conselleria “ja que és prioritària pels més de 16.000 vehicles diaris que circulen per aquesta via”. En aquest sentit, Domingo ressaltava que “l’actual Consell ha prioritzat les inversions en obres com aquesta, que suposen una important millora en seguretat vial i una descongestió del trànsit, la qual cosa suposa, a més, anar incorporant la mobilitat sostenible en les nostres ciutats”.

El director general, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, asseverava a més la importància d’aquests treballs de conservació de carreteres, que el seu objectiu és detenir la degradació dels paviments, augmentar la seua capacitat i, al mateix temps, augmentar la textura de la capa de rodadura, de gran importància per a la seguretat de la circulació dels vehicles.

“El ferm i, sobretot, la capa de rodadura, constitueixen un aspecte crític des del punt de la seguretat vial i més tractant-se d’un tram viari amb un trànsit tan elevat, i sent unes vies d’accés tan importants per a la ciutat de Xàtiva i la seua àrea d’influència”, apuntava el responsable de la Conselleria d’Habitatge després d’incidir que “aquestes actuacions en el ferm suposen millorar, d’una manera substancial, l’adherència pneumàtic-paviment, aspecte fonamental en la millora de la seguretat en la conducció, un dels objectius de la Conselleria”.

Així mateix agraïa a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el suport per a poder desenvolupar aquest projecte i subratllava “la importància de la col·laboració institucional, en aquest cas, l’autonòmica i la municipal, perquè quan s’uneixen esforços s’aconsegueix un efecte multiplicador en beneficis dels nostres veïns”.

L’alcalde Roger Cerdà mostrava la seua satisfacció per la implicació de la Conselleria d’Obres. “Estem satisfets perquè poc a poc anem millorant els accessos a la ciutat, amb la col·laboració de la Conselleria. A la rotonda del cementeri i els passos elevats de McDonalds se sumaran una nova rotonda front al Paquito Coloma i un vial de nova construcció per darrere de la Ciutat de l’Esport. Aquestes actuacions permetran habilitar un tercer anell de ronda a Xàtiva que alliberarà de trànsit l’accés principal de la ciutat. Estem esperançats en continuar millorant els accessos a Xàtiva, evitant col·lapses i millorant també així la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, afirmava el primer edil.

 

Visita a les obres realitzades

Durant el matí d’ahir es visitava, en primer lloc, la glorieta de la CV-58, situada front al Cementeri Municipal, que s’ha realitzat amb la finalitat de descongestionar el trànsit de la glorieta situada en l’encreuament amb la CV-645 (rotonda del Mcdonalds), i en la qual la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha invertit 269.000 euros.

La comitiva també feia un recorregut per la resta d’obres que s’han desenvolupat, com els passos sobre-elevats al voltant de la rotonda de Mcdonalds o la urbanització de jardineria de la zona compresa entre la Sala Alameda i Don Dino, a més de visitar la zona on  s’executarà pròximament l’altra glorieta, la qual es trobarà situada en la CV-645 amb la intersecció al Camí Santa Anna (davant del Camp de Futbol Paquito Coloma). Precisament l’alcalde de Xàtiva entregava al director general el Projecte d’aquesta rotonda, les obres de la qual estan pressupostades en 247.404 euros.

A aquestes actuacions s’han d’afegir altres operacions com la redacció del projecte de la futura glorieta a la CV-645 o les obres prèvies vinculades a aquesta nova rotonda, en la que es construirà un mur que resulta necessari per a la finalització de l’obra. La construcció d’un nou vial situat a esquenes de la Ciutat de l’Esport per tal de absorbir part del trànsit d’eixida cap a Novetlè culminarà les actuacions de reordenació del trànsit de la ciutat, ja que aquesta és fonamental per connectar els polígons i alliberar el trànsit de la rotonda d’entrada a la ciutat, que suporta una intensitat de més de 16.000 cotxes al dia.