Xàtiva torna a posar en marxa el control d’accés al casc antic

Després de dos mesos, l’Ajuntament de Xàtiva posarà en funcionament en uns dies el sistema de control d’accés al casc antic. Tal com ens ha afirmat José Antonio Vidal, regidor de Seguretat Ciutadana, s’ha renovat el programari i el sistema de control en el qual es van detectar alguns problemes aprofitant les obres de l’Albereda referents al nou canal d’aigua.

 

José Antonio Vidal, regidor de Seguretat Ciutadana

“El nostre projecte sempre ha sigut donar la qualitat de vida que es mereixen tots els ciutadans de Xàtiva”

En què consisteix aquest control d’accés?

El control d’accés és un projecte que es va establir fa aproximadament dos anys. Així, el casc antic està tancat de 21 hores a 6 hores i es fa en benefici de la tranquil·litat dels veïns i salvaguardar aquesta zona el màxim possible. Volem que la gent aprenga a circular pel centre. La nostra proposta i el nostre projecte sempre ha sigut donar la qualitat de vida que es mereixen tots els ciutadans de Xàtiva.

Què ha passat durant aquest temps que ha estat sense funcionar?

Tono VidalHem tingut un lapsus aproximat de dos mesos aprofitant les obres de canalització del canal de Bellús, així com altres obres que s’han escomès al casc antic. Pensàvem que era el moment de modificar el software, ja que ens ha vingut donant diversos problemes en aquest temps. L’empresa que en subministrava el manteniment d’aquest control d’accés va veure convenient aquests canvis i ens havia demanat un temps per poder adaptar-ho.

En quin període es troba en aquest moment l’actuació?

Ja finalitzada. Han sigut dos mesos sense funcionament i ara que ja han acabat les obres tenim previst tornar immediatament a la seua situació habitual. Ara ens trobem en un període dissuasiu, es a dir, es troba en un funcionament parcial a l’espera de que en uns dies torne a estar completament actiu. Amb açò es pretén que la gent es torne a acostumar a aquest tancament.

Quines són les principals novetats que arribem junt aquestes modificacions de software?

La primera és a la porta d’eixida del carrer Pintor Russinyol, ja que en les obres de canalització s’ha descobert muralla. És impossible posar un piló d’eixida, pel que junt al semàfor anem a posar una càmera de vigilància per detectar tots els vehicles que entren en sentit contrari o que no estiguen autoritzats, atorgant les corresponents sancions. Altra novetat és que al carrer Sant Domènec hem canviat el sentit de la circulació (de Sant Jordi a la Seu), instal·lant en aquest carrer una porta d’entrada controlada també amb una càmera.

Quin era el principal problema que va propiciar aquests canvis?

El principal problema que teníem era la megafonia, i ara ja està arreglat i regulat per què cap usuari tinga ningun inconvenient.

Què passa amb les motos que no poden estar fiscalitzades?

Aquesta és la problemàtica que se’ns presenta. Estem fent ja controls molt estrictes i estem demanant que guarden la normativa quant a sorolls i a documentació, no sols al casc antic, sinó en tota Xàtiva. Si evitem un 50% del transit en aquesta zona cèntrica ja haurem millorat moltíssim amb el tema de soroll de vehicles i del perill que comporta.

Quina ha sigut l’acceptació dels veïns durant aquests dos anys?

Ha sigut molt positiva en general, ja que millorem moltíssim la qualitat de vida d’aquesta zona, s’eviten les impertinències i els sorolls a hores intempestives.