Xàtiva Unida demana a l’equip de govern conéixer la calendarització prevista per a les inversions municipals de l’any 2020

El Grup Municipal de Xàtiva Unida ha preguntat a l’equip de govern per la calendarització prevista per als 4’5 milions d’euros d’inversions del pressupost municipal de 2020, que inclou obres com la construcció del col·legi Pla de la Mesquita i la intervenció a l’IES Josep de Ribera, al CPFP La Costera i al Col·legi Attilio Bruschetti. Aquestes intervencions hauran de licitar-se i començar a executar-se al llarg de 2020 i requereixen d’una atenció especial al tractar-se d’obres finançades per la Generalitat. Es per això que Xàtiva Unida creu molt important tindre una planificació acurada dels temps que es marcaran per a realitzar tots els tràmits necessaris i dels recursos humans i materials que es destinaran a executar les inversions. Cal recordar que Xàtiva Unida ha proposat a l’equip de govern que siga l’empresa municipal PROEXA la que s’encarregue de les gestions administratives per tal de licitar les inversions del pla edificant, tal i com ha fet l’ajuntament d’Ontinyent amb la creació d’una oficina tècnica.

D’altra banda, també ha demanat que s’especifique a que es destinaran les partides pressupostades per a construcció de nínxols (130.000 euros), parcs i jardins (60.000 euros) i accessibilitat (93.000 euros), que no es troben detallades al pressupost municipal i corren el risc de no executar-se tal i com ha passat en anteriors exercicis, en els que la dotació per a la construcció de nínxols ha acabat traslladant-se al pressupost de la Fira d’Agost. Pel que fa a les inversions en parcs i jardins i accessibilitat Xàtiva Unida havia proposat un augment en aquestes partides.