Xàtiva vol conscienciar als ciutadans sobre l’obesitat infantil

Demà a les 17:30 hores tindrà lloc en la Casa de la Cultura de Xàtiva una xarrada sobre la prevenció de l’obesitat infantil. Aquesta activitat està organitzada per la regidoria de Sanitat i Salut Pública, el departament de Salut de Xàtiva i compta amb la col·laboració de Tyrius.

A l’acte assistirà Yolanda Sipán, regidora de sanitat i esport, així com Màxim Pérez, director de Salut Pública i Dolores Pérez, nutricionista.

Després de la detecció de l’obesitat infantil com a problema de salut en la ciutat de Xàtiva es pretén dur a terme l’objectiu de conscienciar a la població i abordar aquest problema de Salut Pública de forma multidisciplinària des de la pròpia societat, centres docents, la família i empreses.

Per a açò és necessari difondre els coneixements bàsics d’alimentació i nutrició i la pràctica d’activitat física regular a les persones o agents socials que poden influir en la prevenció o el control del sobrepès i l’obesitat infantil.

Es tracta d’un problema de salut que contribueix a l’aparició d’altres malalties endocrines, cardiovasculars, psicosocials… Encara que pot tenir el seu origen en factors genètics i metabòlics.

Són els factors relacionats amb els estils de vida els que l’originen principalment per empitjorament dels hàbits alimentaris i augment de la inactivitat física.