“Xàtiva no es pot considerar una privilegiada perquè també pateix les retallades de la Generalitat en educació”

  • El PSPV respon a l’entrevista que Mª José Pla, regidora d’educació, va realitzar la passada setmana al nostre periòdic.

Xàtiva no es pot considerar una privilegiada perquè està patint en educació també les retallades que provoca la nefasta gestió del PP. La regidora Xelo Angulo vol respondre a les afirmacions fetes per María José Pla a L’Informador. Així el PSPV vol recordar totes les retallades que ha provocat el govern de la dreta a la ciutat.

Pel que fa a les infraestructures el PP ha tancat un centre de Secundària i de Batxillerat com la Costera “un centre públic” mentre concertava el Batxillerat d’un centre privat; el PP ha regalat els terrenys a empreses privades per a fer negoci amb l’educació Infantil i amb l’educació Primària i Secundària (guarderia i British). A més el Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita continua sent el gran oblidat del partit popular.

Pel que fa a l’educació superior Angulo recorda que el PP “també volia regalar-li el terreny a una suposada universitat, fet que, afortunadament, hem pogut parar des del PSPV local”. A més l’antic Institut Simarro que per al PP no valia per fer classes d’ESO i ara és un espai perfecte per a una Universitat Catòlica privada on es paga, curiós com a mínim.

Per al PP les beques no són Drets, “són ajudes assistencials o de caritat”. Recorda d’esta forma que “per primera vegada en tota la democràcia s’han suprimit les ajudes i les beques de llibres, és un fet gravíssim que agreuja les desigualtats entre les diferents classes socials”. A més s’han reduït a nivells mínims les beques de menjador i transport escolar, i “si molts xiquets tenen llibres este curs ha estat únicament per la tasca desinteresada dels professors i algunes Ampes”.

Respecte del professorat dels centres molts dels professionals que ara treballen en les escoles públiques ho fan a mitja jornada, quan abans estaven a jornada completa, amb el perjudici que això provoca en els propis professors, en els centres i especialment en els xiquets. Enguany la conselleria no cobrirà els permisos del professorat i les baixes mèdiques com a mínim fins el 15é dia de produir-se el fet, això farà que els companys hagen d’assumir eixes hores amb el conseqüent trastorn per al normal funcionament dels centres i el perjudici per a la formació dels xiquets.

A més falten especialistes de logopèdia i PTS a Primària que són compartits per diversos centres. La reivindicació històrica de tenir conserge per als centres de primària encara està pendent de resoldre per part de l’Ajuntament. A més a l’Escola Oficial d’Idiomes centenars d’alumnes no poden cursar estudis per falta de professorat.

Sobre el Cefire es recorda que actualment als cursos de formació assisteixen una mitjana d’entre 50 i 60 persones, quan abans, els cursos eren per a 30 màxim, amb la conseqüent merma de qualitat en la formació.

Per això afirmar que el curs ha començat “amb tota normalitat” és “una broma de mal gust perquè estem convençuts que la regidora M. José Pla coneix igual que nosaltres quina és la realitat a la nostra ciutat nosaltres la realitat tai si no és així hauria de fer-s’ho mirar ja que la resta de la ciutadania no ho veu tan clar”.

Xelo Angulo destaca que totes les afirmacions denunciades estan documentades per escrit, també amb el consens dels directors dels centres educatius de la ciutat. La regidora acaba afirmant que “des del PSPV de Xàtiva volem donar suport al món educatiu i instem a secundar la vaga d’educació prevista per al dijous 24 d’octubre de professorat, mares i pares, alumnes, etc. de tots els nivells educatius en contra de l’aplicació de la Llei Wert”.