Ximo Puig mostra a Xàtiva la seua aposta per consolidar els centres especialitzats en malalties mentals

  • El president de la Generalitat Valenciana ha visitat el CRIS i el CEEM i ha afirmat que l’objectiu és “aconseguir una societat cohesionada i integradora”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat de consolidar els centres especialitzats en la cura i integració de les persones que pateixen malalties mentals, amb l’objectiu d’avançar cap a una societat cohesionada i en la qual tots els ciutadans compten amb les mateixes oportunitats per a desenvolupar el seu projecte personal.

Així s’ha expressat el cap del Consell durant la seua visita el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i el Centre Especifique de Malalts Mentals (CEEM) de Xàtiva, on ha advocat per eliminar l’estigma que, ha dit, envolta a les malalties mentals. “L’estigmatització de la malaltia mental és el primer que cal allunyar de qualsevol societat moderna, progressista i oberta”, ha assegurat.

Puig ha felicitat als treballadors del CRIS i CEEM de Xàtiva i ha subratllat la importància de la col·laboració entre les administracions i les famílies ja que, tal com ha indicat, és el treball conjunt el que permet que tots els ciutadans, siga el que siga la seua condició, tinguen “el seu projecte de vida” i puguen “viure en dignitat”.

“És una alegria comprovar com l’esforç col·lectiu per millorar la qualitat de vida de les persones es fa realitat”, ha indicat el president, que ha celebrat la iniciativa de l’Ajuntament de Xàtiva per a engegar aquests centres. Açò demostra “que quan hi ha voluntat política, es poden resoldre els problemes; i en aquest Ajuntament i en l’actual Govern de la Generalitat el que tenim clar és que el primer són les persones i atendre a aquells que tenen més dificultats”.

En la visita, que tenia lloc dimecres de vesprada, va estar acompanyat per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, així com per la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, i part de la corporació municipal. Per la seua banda, Roger Cerdà, va afirmar que pars el Consistori local “és una prioritat fer que aquesta societat avance, però que ho faça sense deixar-se a ningú arrere”.

Casi una dècada després de l’inici de les obres, era el passat 1 de maig quan obrien les portes d’aquests centres al 100% de la seua operativitat. Açò es va aconseguir després que la corporació solucionara tots els problemes tècnics i pressupostaris que mantenien els centres paralitzats i sense ús des que acabaren de construir-se, en 2009.