Inici Actualitat Ontinyent controlarà l’accés estival al Pou Clar a través d’una APP de reserva gratuïta

Ontinyent controlarà l’accés estival al Pou Clar a través d’una APP de reserva gratuïta

per Redacció_Linformador

L’Ajuntament presenta a veïnat i associacions mediambientals l’ampliació del Pla d’Ús del paratge i el seu projecte de millora de senyalització i infrastructures

L’accés al paratge del Pou Clar d’Ontinyent serà controlat als mesos d’estiu per l’Ajuntament a través d’una APP de reserva gratuïta integrada en l’APP de la web municipal. Així es feia públic aquest dijous en la reunió que mantenien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, amb el veïnat de les casetes de la zona per presentar el projecte de millora de senyalització i infrastructures al paratge, acompanyats de l’arquitecta Anna Sanchis.

A l’encontre, que tenia lloc en la remodelada zona d’esbarjo de Galindo l’Alcalde destacava que les millores i canvis que van a dur-se a terme “pretenen per una banda donar compliment al mandat de la ciutadania al procés Ontinyent Participa d’augmentar la protecció del paratge natural municipal, i alhora abordar les problemàtiques d’ús en estiu que s’han vist agreujades per la pandèmia. No va a ser senzill però anem a tractar de dur-ho a terme tot de la millor manera possible i sempre en comunicació molt directa amb el veïnat”, assenyalava.

Sayo Gandia explicava que el sistema de control d’accés i reserves que està encara ultimant-se inclourà la limitació d’accés a 250 persones simultànies i 900 al llarg d’un mateix dia, “les mateixes que vam posar en marxa l’any passat, però que ara controlarem de millor manera amb l’APP a la que estem encara donant forma i on la voluntat es també incorporar la reserva de l’estacionament, que va a ser molt limitat”.

La regidora, que recordava que el projecte ha estat sent treballat amb el veïnat de la zona i l’Associació Amics del Pou Clar, assenyalava que “la idea és anar canviant el tipus de visitant de diumenge i picnic per altre més responsable que visite el paratge per a caminar”. Dins d’aquesta línia d’acció, es potenciarà que els vehicles s’estacionen al poliesportiu, i s’accedisca des d’alli a peu o en bicicleta per un itinerari totalment senyalitzat.  A més a més, s’amplia el servei d’Ontibici fins el Camí de l’Alba i els caps de setmana de juliol i agost s’estudiarà la dotació d’un servei de transport de bus urbà. Una volta al Pou Clar, només es podrà accedir per Galindo i la Senda de l’Alba, comptant-se amb la dotació de tres punts d’informació amb personal, transformables en pannells informatius quan aquest no estiga al lloc i fàcilment traslladables quan finalitze la temporada d’estiu, per evitar actes vandàlics.

L’arquitecta de l’obra, Anna Sanchis, explicava que dins de les actuacions d’ordenació del paratge aparellades a estes accions, s’ha procedit a la remodelació de la zona d’esbarjo de Galindo(on s’han fet tasques de neteja, plantació d’arbrat i dotació de  nou mobiliari); s’han posat taules al Pou dels Cavalls atenent també a una petició de la ciutadania; i va a procedir-se a un canvi de la senyalètica al paratge. El projecte de les actuacions a dur a terme pel que fa la nova senyalització i infrastructures està pressupostat en 47.950 euros i té un termini d’execució de 2 mesos.

 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més