Inici Actualitat Una eina per la igualtat: “Alè”, els tallers d’empoderament, autodefensa i expressió corporal que recorreran set municipis de la Vall d’Albaida

Una eina per la igualtat: “Alè”, els tallers d’empoderament, autodefensa i expressió corporal que recorreran set municipis de la Vall d’Albaida

per Redacció_Linformador
  • Els tallers Alè es duran a terme cada dissabte des del 15 de maig fins finals de juny.
  • Una proposta innovadora que utilitza el moviment i la dansa per fer front a les pors que les dones pateixen a l’espai públic.

Des de la Unitat d’Igualtat i l’àrea de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida s’ha organitzat el taller d’expressió corporal i autodefensa feminista “Alè”, que recorrerà un total de set poblacions de la Vall d’Albaida. El taller es durà a terme cada dissabte fins al 27 de juny, començant en la localitat de Bocairent el 15 de maig. Aquesta proposta, que combina la dansa i el moviment amb tècniques de defensa, està dirigit a totes les dones de la comarca, però especialment al col·lectiu de dones joves.

“Els tallers Alè dirigits a dones són una ferramenta per a la igualtat”, comenta Amparo Canals, consellera d’Igualtat de la Mancomunitat, “una proposta molt interessant on l’expressió corporal és el principal mitjà de treball”, afegeix.

El projecte va nàixer arran dels resultats d’una enquesta realitzada en els instituts de la comarca a joves entre 12 i 18 anys. Les joves, de forma majoritària, van expressar la por que viuen quan ocupen l’espai públic, més intensament de nit i en hores d’oci. Per una altra banda, les associacions de dones i col·lectius feministes han manifestat en diverses ocasions la necessitat de treballar en la promoció de la igualtat i la prevenció del sexisme i la violència de gènere. Dotar d’eines d’autodefensa i treballar en la sensibilització de les problemàtiques de l’entorn també són reivindicacions a les quals s’han volgut donar resposta.

Aquests tallers intergeneracionals es plantegen des d’una perspectiva d’encontre, creant un espai segur on compartir i reflexionar al voltant d’aquestes pors ocultes i fer una revisió crítica de les possibles causes que la provoquen. Un espai de trobada on prendre consciència dels nostres cossos, dels seus límits, els seus poders i les seues reaccions en presència d’altres persones.

Per tal d’adaptar cada sessió a les necessitats concretes de cada grup i mantenir totes les mesures sanitàries per la Covid, s’ha estipulat un límit de 15 participants per taller.

“Alè pretén reforçar i treballar l’autoestima, la vàlua personal i el reconeixement” explica Raquel Revert, promotora i coordinadora del projecte, “a més d’oferir mecanismes a les participants i que, en una ocasió de risc, puguen eixir indemnes el més fàcil i ràpid possible”. A través d’una metodologia activa i participativa Raquel, diplomada en dansa, pretén promoure l’autonomia personal física i mental a través del seu projecte artístic i d’intervenció social. S’identificaran els diversos tipus d’agressions i es trencaran els estereotips sexistes que presenten les dones com un col·lectiu feble i vulnerable.

Els tallers finançats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la Xarxa Valenciana d’Igualtat i per l’Institut Valencià de Joventut dintre les activitats d’oci educatiu, han estat organitzats i coordinats amb els municipis participants, tant amb els tècnics i tècniques de joventut com amb el personal encarregat de serveis socials o les àrees d’igualtat de les diverses poblacions. També han participat les coordinadores d’igualtat i convivència dels centres educatius de secundària.

L’horari del taller serà de 10h a 14h, i les participants que vulguen podran portar dinar per quedar-se a compartir l’experiència viscuda.

Les poblacions i dates programades són:

  • Bocairent, 15 de maig.
  • Montaverner, 22 de maig.
  • La Pobla del Duc, 29 maig.
  • Agullent, 5 juny.
  • Benigànim, 12 juny.
  • L’Olleria, 19 de juny.
  • Albaida, 26 de juny.

Per inscriure’s només cal emplenar el següent formulari: https://forms.gle/r9k3xrC6Lhz6RkNr7 

 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més