Inici Tecnologia Tecnologia NFC. Què és i per a què la podem utilitzar.

Tecnologia NFC. Què és i per a què la podem utilitzar.

per Virginia Bataller

NFC significa Near Field Communication, és a dir, comunicació de camp pròxim. Es tracta d’una tecnologia d’intercanvi de dades  sense fil que funciona en la banda dels 13.56 MHz, la qual no necessita llicència per a ser utilitzada.
La podem trobar en el xip dels abonaments de transport i en els dispositius mòbils com a mitjà de pagament. L’èxit que té es deu en la seua major part a la velocitat de comunicació, que és quasi instantània sense necessitat d’establir aparellament entre diferents dispositius. El seu abast és molt reduït ja que funciona en un rang de 20 cm.
Podríem dir que actualment és molt utilitzada per a pagaments sense contacte, perquè ens ofereix una mesura més de seguretat i higiene per a evitar la transmissió de la Covid-19, al no necessitar cap mena d’intercanvi físic, a l’hora de realitzar pagaments o identificar-nos.
També existeixen les anomenades Tags NFC o etiquetes NFC, que són xicotets adhesius que podem posar en diferents llocs i configurar-les al nostre gust, de manera que en passar el mòbil sobre elles realitzen alguna acció. En aquest cas estem parlant de l’ús de la tecnologia NFC per a millorar les comunicacions entre un telèfon i els dispositius IoT (Internet de les coses), és a dir, millorar la comunicació i configuració de sistemes domòtics com poden ser càmeres digitals, sistemes d’il·luminació o calefacció, etc.
Per exemple, podríem posar una etiqueta en l’entrada de la nostra casa i configurar-la perquè en acostar el nostre mòbil s’active el Wifi o manera silenciós, o una altra en el cotxe per a activar el Bluetooth. Els seus usos són tants com puguem imaginar.
El que més ens pot preocupar és el tema de la seguretat que puga oferir aquest mètode de pagament, que a pesar que opera a molt poca distància, no podem descartar la còpia dels codis del nostre xip per a un ús fraudulent.
Ara, és qüestió nostra decidir, quin mètode de pagament ens convé més si bitllets i monedes o targetes de crèdit o el nostre mòbil amb aquesta tecnologia NFC.

Virginia Bataller

G. Enginyeria Informàtica

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més