Inici Actualitat Ontinyent obri el termini per sol·licitar les ajudes del II “Pla Resistir” al que podran optar nous sectors beneficiaris

Ontinyent obri el termini per sol·licitar les ajudes del II “Pla Resistir” al que podran optar nous sectors beneficiaris

per Virginia Bataller

Pablo Úbeda recorda la importància de presentar correctament les sol·licituds, que seran ateses per ordre de presentació entre el 15 i 30 de maig

 Ontinyent obrirà esta setmana (15 de maig) el termini per optar a la segona convocatòria de les ajudes “Parèntesi” per als sectors més afectats per la pandèmia, al marc del pla autonòmic “Resistir” i que cofinancen a la ciutat amb 806.000 euros la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que a la convocatòria d’aquest Pla “quedava establerta la possibilitat que en el cas que les sol·licituds presentades no esgotara el crèdit disponible, l’excedent es poguera destinar estos diners a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagueren estat contemplades. Quan només faltes per fiscalitzar els últims 36 expedients de les 229 sol·licituds rebudes, s’estima que restaran per gastar al voltant de 390.000 euros, que ara inclourem en esta segona convocatòria”, explicava.

Els nous sectors que podran optar a estes subvencions (que van estar consensuats a la reunió de la Comissió de Seguiment d’estes ajudes de la que formen part tots els grups municipals) inclouran entre d’altres elaboració de vins, cervesa i malta; confecció de prendes de vestir exteriors, accessoris i articles de pelleteria; així com arts gràfiques i altres activitats d’impressió. També s’inclou el comerç al detall en establiments especialitzats de tèxtils, prendes de vestir, articles de papereria, calçat, cuir, articles de rellotgeria i joieria, ordinadors, equips i programes informàtics, flors, plantes, llavors, fertilitzants i animals de companyia.

Igualment, s’afegeix el transport terrestre urbà i suburbà de passatgers, transport per taxi; activitats de fotografia; lloguer d’altres efectes personals i articles d’ús domèstic; reparació de calçat i articles de cuir; reparació de rellotges i joieria; llavat i neteja de prendes tèxtils i de pel; Activitats de manteniment físic; educació esportiva i recreativa o educació cultural tots ells sectors que no es van tenir en compte en la convocatòria inicial.

Pablo Úbeda ha recordat a la ciutadania que podrà presentar les sol·licituds entre els dies 15 i 30 de maig, atenent-se per ordre de presentació, trobant-se el text de la convocatòria, el llistat de les activitats amb els codis del Cens d’Activitats Econòmiques de l’Agència Tributària (CNAE) i tota la documentació necessària per a la tramitació a la web de l’Ajuntament d’Ontinyent, www.ontinyent.es. El regidor recordava la importància “de presentar la documentació de forma completa i sense errades per agilitzar el procés i que els i les sol·licitants puguen beneficiar-se quant abans d’estes ajudes”, manifestava.

 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més