Inici Actualitat Ontinyent inicia la III Universitat de Primavera amb una conferència sobre desenvolupament infantil

Ontinyent inicia la III Universitat de Primavera amb una conferència sobre desenvolupament infantil

per Redacció_Linformador

La metgessa Mª del Mar Ferre parlarà sobre la prevenció dels problemes maduratius als sis primers anys vida en un acte gratuït i obert al públic al Teatre Echegaray

Una conferència sobre la importància del desenvolupament senso-psico-motor a l’etapa de 0 a 6 anys obrirà aquest dimecres les activitats de la III Universitat de Primavera i V Setmana Pedagogica que organitzen a Ontinyent la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València (UV) i l’Ajuntament. La xerrada, oberta al públic i amb caràcter gratuït, serà impartida per Mª del Mar Ferre, metgessa de família, homeòpata i experta en desenvolupament infantil.

 

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “atenent a l’objectiu amb que organitzem estes activitats, eixa col·laboració amb la UV en la transferència del coneixement de què ens parlava l’Alcalde Jorge Rodríguez, anem a oferir dues ponències de la Dra. Ferre, cadascuna d’elles adaptades a un públic diferent. Una adreçada a la ciutadania en general, que serà la d’aquest dimecres a les 18:00 al Teatre Echegaray, amb entrada lliure, i altra a l’endemà, dijous a les 11:30 hores adreçada a l’alumnat de Magisteri i de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, al Campus d’Ontinyent”. 

 

A la ponència, Ferre explicarà que la xiqueta o xiquet és una unitat física, emocional i mental, que desenvoluparà tot el seu potencial sobre unes bases que organitza durant els primers sis anys de vida. Per aquest motiu, la prevenció en el desenvolupament infantil dels zero als sis anys adquireix una gran importància. Al llarg d’aquests sis anys i quan el desenvolupament és correcte, s’activen una sèrie de circuits i estructures cerebrals que permetran al cervell ser capaç d’aprendre i fonamentar les bases per a desenvolupar una correcta autoestima i un terreny emocional equilibrat.

 

A més, al llarg d’aquests sis primers anys de vida, es produeixen canvis físics i biològics molt importants que, en cas necessari, cal tractar perquè no interferisquen el desenvolupament posterior. Per aquest motiu, la prevenció dels problemes maduratius és de gran importància, recomanant-se exploracions en diferents moments d’aquestos primers anys, seguint unes directrius que s’abordaran en les conferències.

 

Borrell explicava que la ponència ha estat triada en col·laboració del Departament d’Expressió Corporal de la Facultat Magisteri, a través del professor Vicent Sampedro, i afegia que els temes triats per a la programació han tingut en compte el context de pandèmia: “aquest tema esta escollit per a tractar el moviment dels xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys i el seu desenvolupament en un any que han estat sense moure’s i tancats a casa. Es donen destreses per minvar mancances que han estat produïdes per la pandèmia, on la xicalla ha estat la gran damnificada en molts aspectes”, assenyalava.

Borrell animava a la ciutadania a acudir a esta activitat i a la resta de les organitzades per als dies següents, que per a públic en general inclouen dijous una conferència sobre prevenció de la conducta suïcida en persones adultes, a càrrec de Cris-ADIEM a les 19:00 al Teatre Echegaray; i divendres un seminari web des de les 10 :00 hores al facebook de l’Ajuntament d’Ontinyent al voltant dels estudis superiors a Ontinyent, entre d’altres.

 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més