Inici Actualitat Expertes urbanistes exposaran a Ontinyent com es dissenyen les ciutats des d’una perspectiva de gènere

Expertes urbanistes exposaran a Ontinyent com es dissenyen les ciutats des d’una perspectiva de gènere

per Redacció_Linformador

El col·lectiu Punt 6 impartirà al Museu Tèxtil una sessió formativa i una ponència sobre models alternatius al disseny androcèntric i patriarcal de les ciutats

Com incorporar al disseny de les ciutats la perspectiva de gènere i aconseguir la humanització de l’urbanisme. Aquests són dos dels temes que s’abordaran a la jornada “Urbanisme femenista per als espais de vida” que tindrà lloc el proper 21 de maig al Museu del Tèxtil d’Ontinyent. Les activitats de la jornada seran impartides per al Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d’arquitectes urbanistes i sociòlogues que treballen des de fa anys en diversos àmbits per aconseguir ciutats més inclusives, humanes i igualitàries. Pel matí, el programa anirà dirigit a personal tècnic i per la vesprada al públic en general.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la regidoria de Igualtat d’Ontinyent, que compta amb el suport del àrea d’Urbanisme i de l’Associació d’Arquitectes de la ciutat: “l’objectiu és repensar la ciutat on vivim”, ha exposat la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, qui ha afegit que “fins ara, les ciutats han estat dissenyades pensant que només les habiten els homes i sols han de respondre a les seues necessitats, quan en realitat són les dones qui més xafen la ciutat”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix. “Quan parlem d’urbanisme amb perspectiva de gènere estem parlant de fer una ciutat on la mobilitat, la seguretat o el mobiliari urbà tinguen un disseny amb una mirada inclusiva, equitativa i igualitària”, ha exposat la regidora Natàlia Enguix.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Joan Sanchis, assenyalava que “des de l’àrea d’urbanisme d’Ontinyent tenim clar que les actuacions han de estar orientades a totes les persones. Durant molts anys s’ha omès la visió de les dones, per exemple, amb infrastructures on sols havia vestidors masculins. S’ha de tenir en compte a esta part de la població, que és el 51%, i anar integrant estes polítiques per dur-les endavant”, manifestava.

El lloc triat per a estes activitats serà el Museu del Tèxtil, al número 6 del carrer Músic Úbeda, on de 09:00 a 14.30 hi haurà una sessió formativa per al personal tècnic de l’Ajuntament sobre “Urbanisme amb perspectiva de gènere”; i a partir de les 19:30 hores la ponència “Urbanisme feminista per als espais de vida”, amb accés lliure i gratuït amb invitació, a les que es podrà accedir sol·licitant-la abans del 20 de maig al correu electrònic igualtat@ontinyent.es , amb un màxim de 4 invitacions per persona sol·licitant.

L’arquitecta local Silvia Pàrraga, per la seua banda, destacava que “després de molt de temps parlant d’urbanisme amb perspectiva de gènere, és moment d’implementar la teoria. Les administracions ho estan fent amb normatives específiques, i per a les persones professionals del sector és una responsabilitat formar-se al respecte per afegir qualitat a les seues propostes”. La també arquitecta local Anna Sanchis incidia en què “quan els tècnics intervenen en espais públics no sols han de tenir en compte criteris de sostenibilitat, mobilitat, funcionalitat o estètica, sinó també d’equitat, inclusió i igualtat. Volem que tots els agents que participen d’aquests processos reflexionen junts per fer projectes millors”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més