Inici Actualitat Albaida ja compta amb una estació de recàrrega de vehicles elèctrics d’ús gratuït

Albaida ja compta amb una estació de recàrrega de vehicles elèctrics d’ús gratuït

per Redacció_Linformador
  • L’ajuntament assumirà el cost de l’energia i l’IVACE ha finançat el 80 % de la seua instal·lació en Albaida
Albaida dins de la seua aposta per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i amb l’ajuda de l’IVACE, ha instal·lat una estació de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics. Aquesta setmana l’alcalde de la ciutat, Josep Albert, junt amb la directora de l’IVACE, Júlia Company, i els representants d’Iberdrola, com a l’empresa adjudicatària, el seu delegat Institucional, Iban Molina, i el gerent de Grans Clients i Administracions Públiques per a la Comunitat Valenciana i Murcia, Enrique Planells, han visitat la infraestructura elèctrica.
 Durant la visita institucional es va poder comprovar el funcionament de l’estació i veure com ja dos vehicles de veïns d’Albaida n’estaven fent ús amb els seus cotxes. Es tracta d’un punt de recàrrega semiràpida capaç de subministrar energia a dos vehicles al mateix temps i assolir el 80% de la bateria en 20 minuts, el cicle complet té una estimació d’hora i mitja. En el cas d’Albaida l’Ajuntament assumeix el cost de l’energia i això fa que les persones usuàries se’n beneficien gratuïtament.
 L’IVACE ha donat suport a la iniciativa sufragant el 80 % de la infraestructura, situada al costat de l’IES J. Segrelles i enfront del Polígon Industrial Pla del Conde, i assumint l’Ajuntament la resta fins als 7.156 € del cost total. Aquesta acció s’enclava dins de la convocatòria d'ajudes per a projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics d’aquest ens depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible.
 La directora general de l’IVACE, Júlia Company ha destacat "l'impuls que des del IVACE s'està donant al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics per a aconseguir una xarxa emmallada en tot el territori valencià" i d’aquesta manera l’IVACE “ha invertit 2 milions d’euros entre 2017 i 2020 per a sufragar 246 projectes d’instal·lació d’estacions de recàrrega d’ús públic”, entre la que es troba l’albaidina.
 Per a l’alcalde de la ciutat, Josep Albert, “aquesta acció col·loca a Albaida en el mapa de les localitats que apostem per la millora de la sostenibilitat del seu parc mòbil, assumint l’ajuntament el cost de l’energia, així com la bonificació de l’impost de vehicles  elèctrics del 50 % i del 30 % per als híbrids” descomptes fiscals que les persones propietàries d’aquests vehicles han de sol·licitar al servei de recaptació de la Diputació de València perquè se’ls aplique.
 Tant Company com Albert han coincidit en ressaltar l’aposta per reduir la dependència del petroli i combustibles fòssils en el transport. Una circumstància que cal revertir si es volen aconseguir els ODS i transformar els sectors estratègics en sostenibles i competitius de cara el futur, i per això calen polítiques actives i valentes des del territori.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més