Inici Actualitat L’Ajuntament dóna inici a la nova edició del programa de voluntariat ‘Ontinyent contra el foc’

L’Ajuntament dóna inici a la nova edició del programa de voluntariat ‘Ontinyent contra el foc’

per Redacció_Linformador

La regidora Sayo Gandia presenta el funcionament de la campanya que reprendrà el servei de vigilància de les serres a partir de juny

L’Ajuntament d’Ontinyent dóna inici a la nova edició del programa de voluntariat forestal “Ontinyent contra el foc”.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, acompanyada de dues tècniques municipals del departament de Medi Ambient presentava al parc de Benarrai la nova temporada que reprendrà aquest servei de vigilància de les serres inicialment des del 15 de juny al 15 de setembre.

Durant la presentació, la regidora va agrair “a les persones participants la seua implicació en un programa que permet protegir les nostres serres evitant situacions dramàtiques com les viscudes en altres temps”. En aquest sentit, animava a la ciutadania en general a sumar-se a un projecte “molt enriquidor, d’estima cap a la natura i les nostres serres”. Les persones interessades poden inscriure’s en el programa “Ontinyent contra el foc” a través de la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat Ajuntament-Àrees-Medi Ambient o acudint a l’Oficina d’Economia Verda els divendres de 9:30h a 13:00h.

Així mateix, el grup de persones assistents a més de conèixer el funcionament de la campanya va poder provar de primera mà el nou vehicle que ha adquirit l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de facilitar la tasca de vigilància del voluntariat contra el foc. Una tasca de prevenció que en paraules de Jose Quiñones, un voluntari amb 5 anys d’experiència, és una excel·lent “forma d’estimar el teu poble” perquè “et permet conèixer-lo”.

En aquest mateixa línia, es pronunciava Bea Veloso, qui també animava a la ciutadania a participar d’aquest programa perquè “no sols protegeixes la serra, sinó també descobreixes nous espais de la nostra serra i també a molta gent. Gaudeixes molt de la natura”. Un dels voluntaris més veterans, Toni Cambra, manifestava que “és un programa que val la pena perquè arribes a conèixer la natura i és quan vertaderament l’estimes. Ontinyent té racons vertaderament encisadors”.

A més, del nou vehicle tot terreny, les persones voluntàries tornaran a comptar amb les habituals facilitats i incentius que dóna el programa com dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfon mòbil, emissora de ràdio al vehicle, prismàtics i equipament; així com les samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament. Així mateix, els protocols anticovid es mantindran per continuar garantint la seguretat de totes i tots els participants. En concret, les persones participants comptaran amb equips de protecció com mascaretes i gel hidroalcohòlic, i en cap cas podran dur a terme la seua tasca en grups de més de 2 ó 3 persones.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més