Inici Actualitat ASPROMIVISE I EL COMITÉ PARALÍMPIC REALITZEN UNES JORNADES DE CAPTACIÓ PER A LA PRÀCTICA DE L’ATLETISME.

ASPROMIVISE I EL COMITÉ PARALÍMPIC REALITZEN UNES JORNADES DE CAPTACIÓ PER A LA PRÀCTICA DE L’ATLETISME.

per Redacció_Linformador


L’esport és una de les ferramentes que conviuen en la societat i que tenen la capacitat de poder transformar els entorns per a millorar la qualitat de vida de totes les persones.

Aspromivise és una entitat que es creu aquesta idea i la porta com a emblema en moltes de les iniciatives que apadrina. Si a més es junta amb el Comitè Paralímpic la força que aquesta idea agafa creix de manera exponencial. Des de fa ja més de dos anys Aspromovise i el Comitè Paralímpic treballen agafades de la mà per mig del moviment Relleu Paralímpic.

Ha estat un any complicat, difícil de realitzar esport per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional i més encara de forma presencial en les instal·lacions en les que s’han de practicar els esports.

La visibilitat és un factor molt important i més encara en aquestos moments en els que s’ha limitat tant la pràctica esportiva.

El proper dia 1 de juny, a les 11 del matí, la Ciutat de l’Esport de Xàtiva acollirà unes jornades d’iniciació a l’atletisme per a persones amb diversitat funcional i en la qual podran participar persones amb discapacitat visual, persones amb dany cerebral adquirit o paràlisi cerebral, persones amb discapacitat física i persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Celia Mestre, responsable del moviment Relleu Paralímpic, i impulsora d’iniciatives com les d’aquesta jornada manifestava que “l’objectiu final no és altre que les persones que vullguen practicar esport tinguen l’oportunitat de fer-ho, independentment de les seues capacitats. És una forma de donar a conèixer que hi ha entitats com el Comitè Paralímpic que treballen en aquesta línia i van més enllà. Han de practicar esport, prop de les seues vivendes i en clubs que ja existeixen per donar-li un caràcter inclusiu i just”.

Les jornades mostraran a les esportistes interessades les diferents modalitats que existeixen en el programa de proves paralímpiques i serà, per a moltes elles una primera presa de contacte en proves atlètiques en les quals poden tindre un llarg recorregut en la seua vida esportiva.


Des d’Aspromivise es manifestaven satisfets de veure com una entitat com el Comité Paralímpic pensa en Xàtiva per ser seu i referent en l’esport inclusiu, “nosaltres ens creguem molt que les persones facen esport en clubs que ja existeixen i que entitats com Relleu Paralímpic ajuden a que estos clubs acollisquen dins de la seua estructura a persones amb unes capacitats diferents per a que totes puguen practicar l’esport que els agrada de manera conjunta i aprop de casa. És un pas molt important que l’esport ofereix per aconseguir una societat més inclusiva i justa”


Cartel-Jornada-Iniciación-XATIVA


També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més