Inici Actualitat Ontinyent acull la final de Secundària del programa ‘Pilota a l’Escola’ al renovat trinquet municipal

Ontinyent acull la final de Secundària del programa ‘Pilota a l’Escola’ al renovat trinquet municipal

per Redacció_Linformador
  • El director general d’Esport de la Conselleria, l’alcalde d’Ontinyent i el president de la Federació de Pilota Valenciana gaudeixen de la final
  • El trinquet d’Ontinyent ha reunit als 16 millors equips d’una competició que han disputat 3.800 xics i xiques de 40 centres de Secundària

València (28.05.21). El director general d’Esport de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, Josep Miquel Moya, l’alcalde d’Ontinyent. Jorge Rodríguez i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, han assistit aquest matí a les finals autonòmiques de Secundària del programa ‘Pilota a l’Escola’, que s’han disputat al renovat trinquet de la capital de la Vall d’Albaida.

La quinzena edició de ‘Pilota a l’Escola’ atrau aquest curs 2020-2021 a uns 20.600 xiquets i xiquetes de 492 centres educatius de Primària, Secundària i FP de tot el territori valencià. L’alumnat de Secundària que participa en aquesta competició suma uns 3.800 alumnes de 40 centres educatius. Després de les finals comarcals, a la final de Secundària que ha acollit la capital de la Vall d’Albaida han arribat els millors equips de 16 centres educatius de tot el territori.

El director general d’Esport del departament que dirigeix Vicent Marzà ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent en el programa ‘Pilota a l’Escola’ que organitza la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport juntament amb la Federació de Pilota Valenciana amb la finalitat d’apropar l’esport autòcton a les escoles i instituts. “Hem d’agrair molt a Ontinyent que acollisca la final de Secundària de Pilota a l’Escola, una competició que organitza la Conselleria i la Federació de Pilota des de fa tres anys amb un creixement exponencial”, ha subratllat Moya.

L’alcalde d’Ontinyent, per la seua part, també ha agraït “la visita del director general d’Esport de la Generalitat i del president de la Federació de Pilota, i també que hagen triat Ontinyent com a seu d’estes finals”. “Hem volgut anar dotant el trinquet de millors serveis i de més qualitat, i per això hem millorat ara l’enllumenat i la coberta”, ha subratllat Rodríguez.

“També vull destacar que sempre és un plaer rebre a gent d’altres localitats, han vingut 16 instituts des de Borriana a Sant Vicent del Raspeig, que han trobat en Ontinyent eixa ciutat acollidora que també aposta per ser una ciutat esportiva gràcies a la tasca del regidor d’Esports, Óscar Borrell”, destaca l’alcalde.

El president de la Federació de Pilota ha recalcat que el trinquet d’Ontinyent ha acollit aquest matí “la base del futur de la pilota valenciana, d’ací hi ha xiquets i xiquetes que podran fer un pas per jugar en professionals, fomentar eixe esport de base és la nostra tasca junt amb la Generalitat”. “Aquest trinquet ha canviat la seua imatge i és d’agrair l’esforç de l’Ajuntament amb ajuda de la Conselleria per millorar i mantindre les instal·lacions de pilota”, ha detallat Sanjuan.

Prèviament, a les finals, el director general ha mantingut una reunió amb l’alcalde d’Ontinyent, on s’han abordat les diferents línies d’ajudes i subvencions que Esport de la Conselleria destina als ajuntaments per la millora de les instal·lacions esportives municipals. En aquest sentit, Moya, ha explicat que una prova “de la col·laboració estreta de la Conselleria amb l’Ajuntament d’Ontinyent” és el renovat trinquet municipal que ha acollit la final de Secundària de ‘Pilota a l’Escola’ un espai que “ha comptat amb més de 50.000 euros de subvenció de la Conselleria per al canvi d’enllumenat i que, junt amb altres millores impulsades per l’Ajuntament amb fons municipals, ha servit per a donar-li una nova cara al trinquet d’Ontinyent”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més