Inici Esdeveniments Ontinyent inaugura el mural “Espai Natural” encarregat per l’Ajuntament a l’artista “Dulk”

Ontinyent inaugura el mural “Espai Natural” encarregat per l’Ajuntament a l’artista “Dulk”

per Redacció_Linformador

 
Jorge Rodríguez destaca com “un espectacle per als sentits” l’obra d’art urbà de 18’5 metres d’alçada que presideix l’encreuament entre els carrers Pintor Segrelles i Dos de Maig

L’obra d’art urbà titolada “Espai Natural”  de l’artista “Dulk” ja presideix la plaça on s’encreuen els carrers Dos de Maig i Pintor Segrelles d’Ontinyent, en l’accés al Centre Comercial El Teler. Un mural de 18’5 metres d’alt encarregat per l’Ajuntament a l’artista ontinyentí, que era inaugurat aquest divendres amb un acte on l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el definia com “un espectacle per als sentits ple de referències a la ciutat, i un nou element d’atracció per a veïnat i visitants, de la mà d’un dels artistes locals més internacionals”, manifestava.

La inauguració del mural servia per donar inici a la programació estival municipal per reactivar l’activitat i economia del municipi, i incloïa l’actuació d’un grup musical, la projecció d’un vídeo al voltant de l’elaboració del mural de Dulk i les intervencions de l’Alcalde Jorge Rodríguez i del propi artista, Antonio Segura “Dulk”, qui lliurava al primer edil una reproducció fotogràfica del mural realitzada per l’associació AFO.

L’acte, que reunia representants municipals, veïnat i membres de diferents associacions, estava presentat per la regidora de Festes, Àngels Muñoz, qui destacava la figura i trajectòria de l’artista ontinyentí, autor de murals urbans presents a ciutats com Los Angeles, Luxemburg, Londres o Honolulú, “un autor cosmopolita amb una identitat pròpia caracteritzada pel seu perfeccionisme en el detall”, tal com es destaca un text explicatiu realitzat pel Cronista Oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, per a qui Muñoz també tenia paraules d’agraïment, així com per a AFO i per al Centre Comercial El Teler per la cessió de l’espai.

Aquest text es pot consultar juntament amb el video que mostra el procés d’elaboració de l’obra a través d’un codi QR accessible en dos punts a peus del mural, on també consten les característiques de l’obra i la seua autoria. En l’acte, “Dulk” agraïa a l’Ajuntament haver estat triat per realitzar aquesta obra, i explicava que a la mateixa es reflecteix un món de reminiscències oníriques amb l’aparició d’éssers vius i espais naturals vinculats a Ontinyent, com el paratge del Pou Clar; la campana “La petra” de la torre de Santa María; aus autòctones com la paput de gran cresta, la cadernera o el gafarró; o els rovellons de les serres de la zona; tot barrejat amb elements com cors, unicorns, calaveres o cascavells.  “Una obra ideada i planificada des d’un punt de vista molt ontinyentí”, tal com es destacava en l’acte. 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més