Inici Actualitat L’Ajuntament aprova inicialment el Pla de Colònies Felines per a la creació d’un cens i la seua gestió

L’Ajuntament aprova inicialment el Pla de Colònies Felines per a la creació d’un cens i la seua gestió

per Redacció_Linformador

Es designarà un equip tècnic per a supervisar el Pla, i es comptarà amb la col·laboració dels professionals veterinaris i de les persones voluntàries

El plenari municipal va aprovar inicialment el passat dissabte el Pla municipal de control de colònies felines urbanes de Xàtiva amb la intenció d’establir un protocol que permeta realitzar un control eficaç de les mateixes i garantir una correcta convivència amb el veïnat. Aquest Pla estarà durant 30 dies en període d’exposició pública, una vegada es publique en el Butlletí Oficial de la Província, moment durant el qual es podran fer al·legacions.

L’Ajuntament de Xàtiva crearà mitjançant aquest pla un cens de colònies felines urbanes i gestionarà aquestes colònies amb la posada en marxa del mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) amb l’objectiu de controlar el nombre i el benestar dels gats. A més a més, la intenció és minimitzar les molèsties a la ciutadania, complir amb el benestar animal, complir amb la normativa vigent i ajustar el marc normatiu a les consideracions contemplades al Pla.

Per a dur a terme una correcta implantació del Pla es designarà un equip tècnic per tal de supervisar la seua execució, sent a més fonamental establir una metodologia de col·laboració amb els professionals veterinaris del municipi per consensuar uns criteris o indicadors de control que puguen anar actualitzant-se. Finalment, altres dels actors clau implicats en la implementació del Pla seran el teixit associatiu existent i els voluntaris vinculats a la protecció i benestar animal, que podran col·laborar en la identificació de noves colònies i en el seu manteniment, alimentació i control. Aquests col·laboradors seran acreditats amb carnets per tal de facilitar la identificació.

El document en qüestió compta també amb la metodologia de control de les colònies felines, tant amb les mesures prèvies i durant la captura, així com del protocol d’actuació tant amb la colònia com amb la clínica veterinària i la solta i el seguiment posterior.

Aquest Pla tindrà una durada indefinida fins la consecució dels objectius establerts, amb un calendari d’actuació, i el pressupost podrà variar en funció de l’abast de les actuacions desenvolupades. L’Ajuntament aportarà mitjans econòmics i personals propis en funció de les necessitats que sorgisquen en la posada en marxa del Pla i amb l’assessorament expert, i a més s’inclouran els recursos materials convenients per a la gestió de les colònies com ara les gàbies per als animals o altres ferramentes. Es preveu també la cessió d’instal·lacions municipals idònies per a refugiar o acollir als gats o per poder fer les cures a aquells animals amb necessitats especials.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més