Inici Esdeveniments El Festival Música i Lletra amplia aforament per Ferran Palau i El Petit de Cal Eril després d’exhaurir entrades a una setmana del concert

El Festival Música i Lletra amplia aforament per Ferran Palau i El Petit de Cal Eril després d’exhaurir entrades a una setmana del concert

per Redacció_Linformador

El cap de setmana passat, èxit absolut de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba en un concert que va comptar amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ com a convidat sorpresa a l’escenari

Dissabte, Maria Jaume i Núria Graham seran les encarregades de tancar l’edició 2021 del MiL

El Festival Música i Lletra amplia aforament per Ferran Palau i El Petit de Cal Eril després d’exhaurir entrades a una setmana del concert

El Festival Música i Lletra (MiL), Xàtiva cançó d’autor 2021, que va començar el cap de setmana passat i tanca l’edició aquest cap de setmana, torna a ampliar l’aforament d’un dels seus concerts perquè s’han exhaurit les entrades quan encara queden alguns dies per l’esdeveniment. Concretament, s’obren noves localitats per concert de divendres dels grans representants del pop indie, Ferran Palau i El Petit de Cal Eril, aprofitant que s’ha traslladat el concert del Claustre de Sant Domènec al Gran Teatre de Xàtiva a causa de la previsió de pluja. També el concert de dissabte, que tancarà l’edició d’enguany, amb les senyores del folk-pop, la revelació Mallorquina Maria Jaume i l’artista catalano-irlandesa Núria Graham, s’ha traslladat al Gran Teatre i queden les últimes entrades.

El cap de setmana passat, es va inaugurar el MiL amb un concert poètic, emotiu i reivindicatiu a parts igual que va exhaurir localitats dues vegades. El de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba que van rebre diverses ovacions del públic, i va comptar amb la participació sorpresa de Pep Gimeno ‘Botifarra’ per cantar cants de batre amb la gran dama de la cançó d’autor clàssica. L’endemà, malgrat la cancel·lació del concert de les alcoianes Júlia per un confinament per Covid19, el concert de Caïm Riba, qui domina a la perfecció la cançó d’autor amb sintetitzadors, va ser preciós i fer ballar a més d’un a la cadira.

També dissabte, es va celebrar el IV Certamen de Joves Cantautores/rs, MiL Descobreix, amb l’actuació del irreverent “xerrautor” -com ell es defineix- Toni de l’Hostal. La final del certamen, a la que han participat més d’una trentena de propostes, altra vegada majoritàriament femenines, i enguany amb representació internacional, va ser emocionant fins al darrer moment. El Premi “Al Vent” a la millor cançó en català, va ser per Primaël Montgauzí amb la cançó “Caminant”, que també va rebre el premi a la millor música i el premi del públic. Montgauzí venia de Gascunya, Occitània, i les seues cançons estan escrites en gascó (dialecte de l’occità), francità, francés i català. El premi “Veles e vents” a millor cançó en altres llengües, va ser per la malaguenya feminista crescuda entre comparses de carnestoltes, Ángela González amb la cançó “Nana de la mentira”, dedicada a un xic amb el que sortia i a la seua nòvia. Un dels moments més delicats el va protagonitzar una de les participants que no va poder acabar una cançó per pànic escènic. La presentadora, l’actriu xativina Maria José Peris, la va animar a presentar-se l’any següent i va explicar al públic que això forma part de l’aprenentatge de tothom qui puja a un escenari. Tots els finalistes van destacar per la altíssima qualitat de les seues propostes. El Festival Música i Lletra torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més