Inici Actualitat El regidor de Consum d’Ontinyent informa de les noves tarifes estatals de la llum i critica el seu encariment

El regidor de Consum d’Ontinyent informa de les noves tarifes estatals de la llum i critica el seu encariment

per Redacció_Linformador

Nico Calabuig critica el nou sistema tarifari, “ja que dificulta les rutines de les persones i encareix el consum elèctric”

La regidoria de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent ha informat aquest dijous sobre el nou sistema tarifari de consum elèctric, implantat a tot l’Estat espanyol des de l’1 de juny. El regidor de Consum, Nico Calabuig, ha incidit en la necessitat d’informar a la ciutadania sobre aquest canvi i les seues conseqüències, i ha considerat negatiu el nou sistema per l’alteració de les rutines de la gent i l’encariment del consum elèctric.

Tal com ha explicat Calabuig, “el nou sistema tarifari estatal de consum elèctric, que ha entrat en vigor l’1 de juny, divideix el preu de l’energia en tres períodes durant els dies laborables i festius no estatals. Aquests períodes seran les hores ‘punta’, les hores ‘planes’ i les hores ‘vall’. Els períodes punta comprendran de les 10.00 a 14.00 hores i les 18.00 a 22.00 hores, i el preu del consum serà més alt. En els períodes plans, de 8.00 a 10.00 hores, 14.00 a 18.00 hores i 22.00 a 0.00 hores, l’energia tindrà un preu intermedi. Per últim, en els períodes vall, de 0.00 a 8.00 hores els dies laborables i festius no estatals, i durant tota la jornada els caps de setmana i festius estatals, el preu del consum elèctric serà més baix”.

El regidor de Consum ha subratllat que “considerem rotundament negatiu el nou sistema per l’alteració que provoca de les rutines de la ciutadania. Encarir el preu de l’electricitat en franges horàries que coincideixen per complet amb les tasques domèstiques, el teletreball o l’horari del comerç i els serveis, entre altres, ens sembla una situació injusta que penalitza l’economia de les famílies i de les xicotetes i mitjanes empreses”.

“Hem de tindre en compte, per exemple en el cas de les tasques domèstiques, que hi ha certes activitats inviables en horari nocturn, ja que poden provocar sorolls que molesten el veïnat i interferisquen en el dret al descans. Així mateix, és totalment contradictori que les institucions estatals aposten pel teletreball i paral·lelament es castigue a la gent que fa la seua jornada laboral des de casa, amb una pujada del preu de la llum en els horaris habituals de treball”, ha exposat Calabuig.

L’edil ha remarcat que “volem que tota la ciutadania d’Ontinyent estiga informada sobre aquesta qüestió, que afecta directament a la seua economia. Per això, en les pròximes setmanes organitzarem una sessió informativa oberta que permeta a les ontinyentines i ontinyentins saber amb major profunditat com afecta el nou sistema tarifari a la seua vida diària, així com consells que permeten alleugerir eixe encariment del consum d’energia”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més