Inici Actualitat L’ajuntament de canals rep 20.000 euros per continuar avançant al programa de la diputació Smart Cities.

L’ajuntament de canals rep 20.000 euros per continuar avançant al programa de la diputació Smart Cities.

per Redacció_Linformador

Canals és un dels pobles adherits al programa Smart Cities (ciutats intel•ligents) de la Diputació de València, quel té com a objectiu donar suport als municipis per a incorporar tecnologies de recol•lecció de dades i gestió de serveis públics. L ‘any passat , l’Ajuntament de Canals ja va donar els primers passos en aquest sentit, amb la monitorització de cinc quadres d’enllumenat que permetran analitzar i millorar la seua eficiència energètica.

El projecte Smart Cities permet als veïns i les veïnes obtenir informació útil i actualitzada sobre serveis municipals. A banda, l’Ajuntament de Canals ha aconseguit aprofitar la tecnologia per a incorporar un control propi sobre els serveis monitoritzats.

Així, a més de recollir dades, el sistema que s’ha començat a instal•lar al nostre poble permet conèixer l’estat de les línies elèctriques i rebre alarmes en cas de caiguda del servei, i en últim terme actuar remotament per a solucionar problemes. Açò es veurà traduït no sols en un millor servei, en minimitzar el temps de resposta davant incidències, sinó també en la reducció de les factures de la llum.

Aquesta primera fase d’actuació en cinc quadres de la llum situats en la Plaça de La Pau i els carrers Cervantes, Maestro Serrano, San Fabián i La Parra va servir com a punt de partida d’un projecte a llarg termini que es reprendrà ara amb aquesta nova ajuda.

L’objectiu és, progressivament i amb l’ajuda econòmica i l’assessorament tècnic de la Diputació, incorporar aquesta tecnologia a altres serveis públics com la gestió d’aigua, els contenidors de fem, l’aparcament, etcètera, així com també poder controlar la contaminació acústica o ambiental de l a localitat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més