Inici Actualitat El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent arriba als 6000 serveis en 10 setmanes de funcionament

El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent arriba als 6000 serveis en 10 setmanes de funcionament

per Redacció_Linformador

“Ontibicie” manté una progressió ascendent d’utilització i arriba ja als 150 usos al dia i 300 persones donades d’alta

El nou servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent “Ontibicie” ha arribat als 6000 serveis 10 setmanes de funcionament, i manté una corba ascendent d’augment de la seua utilització. Des del 23 de març i fins al 1 de juny, s’han donat d’alta 300 persones usuàries i els usos diaris han augmentat fins superar les 150 utilitzacions al dia de les 57 bicicletes disposades per l’Ajuntament.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “els informes tècnics previs a la implantació estimaven un màxim de 3 usos diaris per bicicleta, una mitjana que ja estem superant i que en dos mesos ens està posant al nivell de funcionament de grans ciutats on tenen servei de préstecs de bicicletes no elèctriques. L’acollida està superant fins i tot les expectatives”, assenyalava.

Sayo Gandia explicava que “com en tots els inicis, també han hagut algunes incidències, principalment per manca de cobertura i qüestions operatives amb l’APP, però des de l’empresa que gestiona el servei s’ha instal·lat una primera antena per ampliar la cobertura i van a posar-se altres dues. Anem a seguir treballant per anar millorant un servei amb el que estem demostrant que oferint alternatives adequades, la ciutadania respon favorablement a l’aposta per una mobilitat més sostenible”, afegia.

L’edil recordava que per donar-se d’alta les persones usuàries han d’accedir a la plataforma “ontibici.com”, establint-se una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Els usuaris generals accedeixen gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals paguen 50 cèntims per eixa primera mitja hora. El servei compta amb 4 estacions fixes-punts de càrrega des d’on es pot accedir a les 57 bicicletes, així com 10 estacions virtuals, i funciona diàriament de 6 del matí a 12 de la nit.

Projecte sobre Camins Escolars

Per altra banda, la regidora de Sostenibilitat anunciava que el Consell de Medi Ambient ha aprovat una proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici” al voltant del foment dels camins escolars segurs. El projecte, del que es donarà més detalls pròximament, contempla la realització d’un estudi de mobilitat escolar amb el que es farà partícips a les AMPES ,equips educatius i l’alumnat; s’identificarà els principals camins d’accés de vianants als col·legis; s’identificarà els punts conflictius als trajectes escolars; i s’aportarà a l’Ajuntament un document a partir del qual poder executar millores urbanes que permeten fomentar l’autonomia infantil al trajecte de casa a l’escola.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més