Inici Esdeveniments L’Alcúdia de Crespins presenta la I Edició del “Mercat d’ACÍ” que promocionarà els productes de la terra

L’Alcúdia de Crespins presenta la I Edició del “Mercat d’ACÍ” que promocionarà els productes de la terra

per Redacció_Linformador

Se celebrarà els dies 12 i 13 a la plaça Sant Jaume i al voltant d’ell s’han organitzat activitats com: xerrades, tallers, exhibicions, ludoteca i contacontes

La Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l’Alcúdia de Crespins va presentar divendres la I Edició del “Mercat d’ACÍ” una fira de productes de la terra que aposta pel consum responsable i de proximitat fet per xicotets productors i que se celebrarà els dies 12 i 13 de juny a la plaça Jaume I.

A la presentació, l’edil de l’àrea, Pedro Garcia, va remarcar la importància d’aquest esdeveniment pel que fa al reconeixement a totes aquelles persones que d’una manera o una altra han fet seu el lema “maneres sostenibles de guanyar-se les garrofes”, ja que valorem “a totes i tots els que dia a dia necessiten guanyar-se d’alguna manera el suport diari i que fan de la sostenibilitat la seua forma de vida, ara quan la Covid ens ha fet veure de la importància de la terra i dels productes que ens ofereix”.

Al mateix temps, Garcia va explicar que el tema de la garrofa i el garrofer, lema d’aquest mercat, té un sentiment històric-reivindicatiu a l’Alcúdia de Crespins, ja que segons la tradició oral i que fa referència al garrofer de Sant Onofre, la parròquia posseïa unes certes garroferes o almenys el seu usdefruit, situats al paratge on es trobava l’ermita dedicada als Sants de la Pedra i que a través d’ells sufragàvem les despeses de les festes de Sant Onofre. A aquest fet es va referir el Cronista i Acadèmic Alfons Vila que va intervenir en l’acte de presentació.

Per la seua banda, l’alcalde, Roberto Granero, va valorar molt positivament la iniciativa de promoció dels nostres productes, així com, el consum responsable, l’economia circular i l’alimentació sostenible.

Pel que fa al “Mercat d’Ací”, com va avançar Garcia, en ell es trobaran moltes parades com: les dedicades al xocolate, formatges, melmelades, olis, embotits, vins, roba ecològica, etc. També, comptarem amb una de les empreses punteres del sector de la garrofa de la Comunitat Valenciana com la de Pedro Pérez, on es podrà adquirir xocolate, xarop i farina tot provinent de la garrofa.

Tanmateix, al voltant del mercat s’han programat diverses activitats per a grans i menuts: música, xarrades, contacontes, ludoteca i exhibicions que tenen l’objectiu de donar a conéixer els productes locals, així com introduir i promocionar el consum de proximitat, saludable i responsable.

Pel que fa a la inauguració del mercat tindrà lloc dissabte, 12 de juny, a les 11 hores, i a causa de les mesures Covid, és obligatori l’ús de mascareta i guardar la distància de seguretat. Pel que fa als tallers i xarrades són amb aforament limitat, podeu telefonar i reservar al 960901000.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més