Inici Actualitat Aspromivise participarà en la campanya “Una cistella al Sàhara”

Aspromivise participarà en la campanya “Una cistella al Sàhara”

per Redacció_Linformador

Aspromivise manté una línia molt clara i reivindicativa en pro de la inclusió mitjançant l’esport i evidentment sense deixar de banda la vessant educativa. En aquest cas va un pas més enllà. Recolzament a una reivindicació social en el que els beneficis són de cara a la societat per tal de lluitar per a que aquesta siga molt més justa. “Una cistella al Sàhara” és una campanya que recolza la Marxa per la llibertat del poble Sahraui i a la que Aspromivise ha esta convidat per tal de mostrar el seu missatge de que l’esport és una de les millors ferramentes, junt a l’educació per transformar el món.
Al desembre de 2018, l’Àrea de Polítiques Inclusives i Igualtat de l’Ajuntament de Llíria va impulsar el projecte “Una cistella al Sàhara”, el qual va tindre com a pedra angular la visita als campaments de refugiats del Sàhara d’una expedició d’entrenadors que va centrar els seus esforços a visitar diàriament centres escolars amb la finalitat de col·locar cistelles, repartir equipaments de joc i material, realitzar diferents activitats i tasques relacionades amb la pràctica del bàsquet, i finalment, fer lliurament a tots els xiquets i xiquetes d’un complement nutricional.
Arran d’aquest projecte, i davant la situació que estan vivint multitud de famílies sahrauís amb motiu del tancament de fronteres i falta d’ajuda humanitària, l’Ajuntament de Llíria, L’Escola de Bàsquet Llíria, notable col·laborador en el seu moment, i FP Unlimited Basketball, organitzen la Exposició i Clínic-Solidari “Una Cistella al Sàhara” amb la finalitat de recaptar fons per al projecte “Sostenibilitat famílies refugiades Sahrauís en risc d’exclusió́ i atenció́ diària Tiniguir”, i que consta de dotar de lots d’aliments a aquelles famílies refugiades en risc d’exclusió.

Ací és on entra Aspromivise, ja que participarà en el clínic que s’ha organitzat per a entrenadors per tal de recaptar fons i ho farà amb els seus jugadors de Boccia, els quals a través d’una xerrada titulada “El llançament i la precisió des d’una perspectiva inclusiva” mostraran una de les vessants fins ara amagades en el món de l’esport i que cada vegada “estem més convençudes de la importància que té en qualsevol ambient de la pràctica esportiva, bé siga de formació, recreació o inclús d’èlit” comentava Jesús Sánchez, un dels integrants de l’equip de jugadors d’Aspromivise. El Clínic serà el proper dissabte dia 12 juny per la vesprada i precedirà a un dels referents en el bàsquet de formació, Paco Alarcon, el qual exposarà una sessió pràctica baix el títol “Conductes de joc en minibàsquet del jugador en baló a partir de la recepció amb avantatge previ”. Un luxe per a Aspromivise formar part d’iniciatives com aquestes.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més