Inici Esdeveniments El VI Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent inclourà un espectacle multimèdia del cantautor Albert Pla al Teatre Echegaray

El VI Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent inclourà un espectacle multimèdia del cantautor Albert Pla al Teatre Echegaray

per Redacció_Linformador

La programació de “Ontinyent Negre” es desenvoluparà del 11 al 27 de juny i compta amb projeccions de cinema, presentacions de llibres i una exposició

El VI Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent inclourà enguany la representació de l’espectacle multimèdia “Miedo” del cantautor Albert Pla, al Teatre Echegaray. Aquest és un dels plats forts de la programació de “Ontinyent Negre”, iniciativa impulsada per l’Ajuntament, el Club de Lectura i el Cine Club Utiye, que tindrà lloc del 11 al 27 de juny a la ciutat, i que era presentada hui en roda de premsa.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, posava en valor la implicació de l’Ajuntament “amb una activitat cultural diversa i atractiva, que anem a poder gaudir presencialment en haver millorat la situació amb la pandèmia”. Esta implicació, explicava, es mostra no sols amb l’aportació econòmica per a l’organització sinó també amb la cessió del Palau de La Vila per a les presentacions de llibres; la de la Casa de Cultura per a l’exposició (recentment presentada) dedicada a l’escriptor Manuel Vàzquez Montalban i el seu personatge Pepe Carvalho; i també amb la posada en escena de “Miedo”, un recital teatralitzat, obra del cantautor català Albert Pla, amb música d’Albert Refree, “que aprofita la tecnologia per crear un muntatge visual sobre les pors infantils, amb ritme trepidant i molt d’humor negre”, explicava. Aquest espectacle tindrà lloc diumenge 27 de juny al Teatre Echegaray, i servirà per tancar la programació del cicle.

Abans, la programació de “Ontinyent Negre” (que canvia per aquest el seu anterior nom, de “Setmana Negra”), començarà aquest mateix divendres 11 de juny amb cinema. Les projeccions, que tindran lloc a les sales de El Teler, eren repassades des del Cine Club Utiye per Joan Enric Valiente, qui explicava que les tres pel·lícules triades enguany seran “Perversidad”, un clàssic de 1945 dirigit per Fritz Lang (dissabte 12 de juny a les 20:00 i 22:00 hores); “La nube”, film francés de terror de l’any 2020 guardonat al festival de Sitges (de divendres 11 a dijous 17 de juny a les 18:00, 22:00 i 22:00 hores); i “La Vampira de Barcelona”, film espanyol de 2020 ambientat en la Barcelona de principis del segle passat (de divendres 18 a dijous 24 de juny, a les 18:00, 20:00 i 22:00 hores).

Des del Club de Lectura Vicky Piqueras destacava “l’esforç i treball per articular una programació variada, després d’un temps on la cultura ha estat molt castigada per la pandèmia”. Piqueras posava de relleu la gran rellevància de la vessant literària en la programació, amb diverses activitats que seran sempre a les 20:00 hores al Palau de La Vila com escenari. Així, l’acte inaugural de divendres 18 de juny inclourà la intervenció del tècnic de biblioteques Natxo Úbeda i la presentació del cartell del cicle, a càrrec del seu autor Albert Valiente; i acte seguit donarà pas a una xerrada sobre la novel·la “La Cocinera de Castamar”, amb el seu autor, Fernando J. Múñez, i les intervencions del cuiner Rafa Calabuig i el Llibreter Ximo Soler.

Dissabte 19 de juny serà torn per a la xerrada “La justicia és igual per a tots”, amb l’escriptor Juan Francisco Ferrándiz, i presentada pel periodista Santiago Sanchis; Divendres 25, la xerrada “Camins Dubtosos” comptarà amb l’escriptor Joan Carles Ventura i la presentació de l’escriptor, investigador i professor Àlex Martín, qui rebrà a l’endemà, dissabte 26 de juny, el premi “Ontinyent Negre 2021” en reconeixement a la seua trajectòria, especialment a la seua faceta com a investigador i analista del gènere negre i policíac en la literatura i crític literari.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més