Inici Actualitat Més de 200 ajuntaments tindran els seus Portals Municipals Accessibles gràcies a la Diputació de València

Més de 200 ajuntaments tindran els seus Portals Municipals Accessibles gràcies a la Diputació de València

per Redacció_Linformador
  • Amb esta nova actualització dels Portals Municipals, la Diputació de València es posa al capdavant de les diputacions d’España, pel que fa al nivell d’accessibilitat dels usuaris de les webs municipals

La diputada de Modernització i Informàtica, Mentxu Balaguer, ha presentat, de manera telemàtica, a un centenar  d’ajuntaments de la província de València la nova actualització dels portals municipals accesible, la versió 8, portals web tecnològicament avançats, amb un disseny modern i renovat, més segurs, i més ràpids.

Esta presentació telemàtica ha comptat també amb la participació de Lourdes González, que treballa a l’entorn de les tecnologies accessibles des de 2003, coordinant i desenvolupant projectes d’accessibilitat: diagnòstics, consultoria, formació i I+Sr. S’integra en la Direcció d’Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE, encarregant-se de la gestió de projectes relacionats amb tecnologies accessibles. Per part de Digital Value, l’empresa que gestiona Portals Municipals, el seu CEO Pablo Barrachina, i de José Benedito, cap de servei d’informàtica i tecnología de la Diputació de València, que han destacat que amb esta nova actualització, la Diputació de València es posa al capdavant de la resta de diputacions espanyoles pel que fa al nivell d’accessibilitat dels usuaris dels webs municipals. 

Els Portals de la versió 8 incorporen una vista optimitzada per a l’accés mitjançant veu natural, ampliació visual o interacció reduïda. Una web completament accessible, un disseny web que permet que qualsevol persona puga percebre, entendre, navegar i interactuar amb la web.

En benefici de totes les persones, de les d’edat avançada, d’aquelles que per circumstàncies permanents o transitòries tinguen reduïdes les seues capacitats, o a qualsevol usuari en situacions, per exemple en itinerància, que dificulten l’ús de la web.

Segons explica la diputada Mentxu Balaguer, els nous portals amb l’actualització “permeten la comunicació digital de tots els nostres ajuntaments amb la ciutadania, són accessibles, oberts, més transparents i més participatius. La Diputació de València està totalment compromesa amb este objectiu, i per això els portals complixen amb tots els requisits del Reial decret llei 1112/2018, oferint els nivells d’accessibilitat més alts”.

La plataforma de Portals Municipals de la Diputació de València ha sigut un factor de dinamització de la transformació digital de l’Administració Local. Iniciat l’any 2010, Portals Municipals permet a més de 223 entitats locals de la Província, 203 municipis, i 20 mancomunitats, disposar de les solucions Web més avançades, i d’una APP Mòbil “Ajuntaments de València”.

Durant tot este temps el projecte ha permés grans estalvis a tots els municipis adherits. Gràcies al projecte els ajuntaments han evitat els costos de disseny de portals, d’una APP, costos d’allotjament, el registre del domini, el cost de gestió de la seguretat cada vegada major, els manteniments correctius i evolutius, els desenvolupaments en compliment de normatives, l’actualització tecnològica, o la formació i el suport del personal funcionari responsable.

En 2020 el nombre de visites de Portals Municipals ha sigut de 6.680.000, amb una taxa sostinguda superior a 500.000 usuaris diferents al mes. En 2020 el nombre de descàrregues de l’APP també ha crescut, superant les 30.000 descàrregues noves. I arribant en el seu màxim a 7.600 descàrregues noves durant el mes de juliol. Sens dubte això ha sigut fruit de l’ús cada vegada major del servei de Cita Prèvia, que utilitzen activament 67 municipis, que oferixen 3.132 cites diàries, amb més de 1.800 cites confirmades cada dia.

“Durant este temps el projecte Portals Municipals ha seguit els seus treballs per a mantindre el servei actualitzat i alineat amb les millors solucions tècniques de cada moment. I just en aquest període estava prevista una important renovació per a actualitzar els portals a la nova versió 8”, explica la diputada Mentxu Balaguer.

“Els treballs es van iniciar al gener de 2020, i han seguit sense descans per a completar l’actualització de tots els portals. Més de 200 portals ja han sigut migrats i gaudixen de totes les millores d’esta nova versió, l’actualització tecnològica, nova versió del gestor de continguts, pàgines més ràpides i segures amb certificats SSL”, ha anunciat la responsable de Modernització de la Diputació de València, Mentxu Balaguer.

Digital Value

Digital Value és l’empresa responsable i que dóna suport al projecte de Portals Municipals de la Diputació de València. Un equip de desenvolupadors, programadors i dissenyadors que porten treballant en la plataforma d’allotjament web municipal des de la seua creació en 2010.

A més del suport tècnic que oferix a través de l’oficina del projecte, han sigut els desenvolupadors de l’APP Oficial Ajuntaments de València, de portals de la Transparència, i de tots els serveis municipals de Cita Prèvia, Incidències, Farmàcies de guàrdia o Participació Ciutadana que s’oferixen als ajuntaments i que han convertit a la plataforma de Portals Municipals en un referent a nivell nacional.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més