Inici Actualitat Ontinyent aprova els projectes que invertiran 4’8 milions d’euros als col·legis Bonavista i Martínez Valls dins el pla “Edificant”

Ontinyent aprova els projectes que invertiran 4’8 milions d’euros als col·legis Bonavista i Martínez Valls dins el pla “Edificant”

per Redacció_Linformador

El regidor d’Educació destaca que les actuacions són fruit d’un intens treball de coordinació amb els equips directius dels centres i avança que la propera setmana seran presentades a les comunitats educatives

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat els projectes d’obra que invertiran fins a 4’8 milions d’euros als col·legis Bonavista i Martínez Valls. Es tracta de dues actuacions incloses al pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i gestiona de forma integral l’Ajuntament, incloent elaboració de projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions d’obra.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que totes dues actuacions “a l’igual que estem fent en totes les que formen part del Pla Edificant, són fruit d’un intens treball de coordinació i transparència. Vam partir de les demandes dels propis centres; hem elaborat els projectes tenint en compte als equips directius dels col·legis; i la propera setmana els presentarem a les comunitats educatives, abans de seguir avançant cap a l’adjudicació i l’execució”, assenyalava.

En concret, al CEIP Bonavista, la redacció del projecte de reforma i ampliació va estar adjudicada a l’empresa Xuquer Arquitectes per 124.600 euros, i al mateix es detalla una reforma integral de l’edifici i es una ampliació de l’aulari d’infantil que suposaran una inversió estimada de 2’7 milions d’euros. Al CEIP Martínez Valls la redacció del projecte ha estat dut a terme per la UTE local Gisbert-Vallet i Gisbert per un import de 102.000 euros, i al mateix es desglossa una ampliació d’aularis, construcció d’un gimnàs i diverses reformes que sumaran una inversió prevista de 2’1 milions d’euros.

Les obres seran plurianuals, estant previst als pressupostos municipals d’enguany partides de 611.000 euros (Bonavista) i 525.000 euros (Martínez Valls) per a l’inici de l’execució dels projectes.

Óscar Borrell recordava que “en 2020, tot i la pandèmia, vam dur a terme millores al CEIP Lluis Vives, CEIP La Solana, IES Pou Clar o CEE Vall Blanca. Però ara, amb les obres al col·legis Martínez Valls i Bonavista, a més de les previstes al Vicente Gironés i a l’IES l’Estació, podem dir que 2021 va a suposar un punt d’inflexió dins el treball per adaptar les infrastructures educatives de la ciutat al Segle XXI”, concloïa el regidor.

Aules prefabricades per al període d’obres

Óscar Borrell confirmava també que el passat dijous es publicava a la Plataforma de Contractacions de l’Estat altra actuació inclosa al Pla Edificant: la licitació de la contractació d’aules prefabricades que serviran com a instal·lació sustitutòria dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés Mora mentre duren les obres a estos centres.

Les obres d’instal·lació d’estes aules a la parcel·la adjacent a estos col·legis tenen un termini d’execució de 3 mesos i ixen a licitació amb un pressupost base de 106.024’12 euros, iva inclòs, podent presentar-se ofertes fins al proper 6 de juliol.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més