Inici Actualitat Èxit de la I Edició del Mercat d’ACÍ de l’Alcúdia de Crespins celebrat el cap de setmana

Èxit de la I Edició del Mercat d’ACÍ de l’Alcúdia de Crespins celebrat el cap de setmana

per Redacció_Linformador

El mercat ha volgut reflectir una realitat sostenible i sostinguda que és i serà la clau si volem un planeta i una vida més digna en el futur

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a l’Alcúdia de Crespins amb molt bona acollida la I edició del Mercat d’ACÍ. Una fira que ha estat un esdeveniment amb un objectiu molt clar “posar en el centre la importància del consum local i responsable” i on els visitants han trobat productes de la terra, a més a més han pogut gaudir d’activitats per a xiquetes i xiquets, així com d’interessants xarrades, tot al voltant de l’alimentació, la producció agrícola, l’ecologisme i la cura del planeta.

“La valoració de la jornada és positiva i ens plantegem el mateix format per futures ocasions” ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Pedro Garcia, qui ha coincidit amb Farigola Produccions (empresa encarregada de l’esdeveniment) en que el mercat “ens ha apropat a una realitat sostenible i sostinguda que és i serà la clau si volem un planeta i una vida més digna per a totes les personetes que venen darrere” i ha afegit que s’ha buscat l’objectiu de donar a conéixer els productes locals, així com introduir i promocionar el consum de proximitat, saludable i responsable”.

Tot això, ha quedat de manifest en les diferents xarrades, on s’ha donat a conéixer des de les diferents varietats hortícoles autòctones per part de Pep Rosselló i Oltra (tècnic de l’IVIA), fins als beneficis de la garrofa per part de Miguel Àngel Domenech Ruiz,  tècnic del Grup Cajamar. Així mateix, es van exposar els projectes “Verd de Terra” i el projecte de “Sobirania alimentaria” per Mar Esteve. També, ha sigut important la participació de la Unió de Llauradors amb la visita del seu secretari, Carles Peris, que ha permés saber de prop l’opinió i situació actual dels llauradors i els tallers per part de Llavors d’Ací i el de cistelleria a càrrec del Vímet de Vallada.

Finalment, el regidor ha agraït la visita de la presidenta de la Mancomunitat i diputada, Anna Sarrión, la del grup d’Oci d’Aspromovise de Xàtiva que va participar activament dels diferents tallers, i per descomptat de totes les parades presents que segons paraules de Farigola Produccions “suposa per a molts d’ells i elles la possibilitat de poder treballar per primera vegada des de la pandèmia”. En definitiva, com ha remarcat Garcia, un esdeveniment “on el poble de l’Alcúdia de Crespins va poder gaudir d’un cap de setmana especial de Sant Onofre”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més