Inici Actualitat La Diputació commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La Diputació commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

per Redacció_Linformador
  • El president, Toni Gaspar, la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, i els diferents grups han participat en la lectura del manifest que condemna qualsevol discriminació per orientació sexual i reivindica la lluita d’institucions i societat civil contra el discurs de l’odi

La Diputació de València s’ha sumat este dilluns a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI sota el lema ‘Estima com vulgues’. Representants dels diferents grups de la corporació provincial, amb el president, Toni Gaspar, i la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, al capdavant, han participat en la lectura d’un manifest que condemna qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual i reivindica la lluita conjunta de les administracions i la societat civil contra el “creixent” discurs de l’odi.

El president Gaspar ha començat la lectura del manifest recordant la declaració, per part del Consell d’Europa, del dret a l’autodeterminació sexual d’homes i dones, i advertint que quaranta anys després “els crims d’odi motivats per la LGTBIfobia estan creixent en tota la Unió Europea i representen una seriosa amenaça per al respecte dels drets fonamentals”.

A continuació, la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, les portaveus del PSPV, Pilar Sarrión, i Ciutadans, Rocío Gil, el portaveu de Compromís, Xavier Rius, i Modesto Martínez en representació del PP han incidit en les “llacunes pendents de ser abordades pel poder legislatiu en la lluita contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere”, i han destacat la importància de l’estratègia conjunta de les institucions i la societat civil en “la lluita per la igualtat i la defensa de la convivència”.

El document apunta igualment al simbolisme del setzé aniversari del matrimoni igualitari a España i dóna suport als acords aconseguits pels grups polítics en les federacions espanyola i valenciana de municipis i províncies. Entre ells, la condemna enèrgica de qualsevol discriminació contra les persones LGTBI i la importància de prendre mesures enfront d’esta discriminació; la necessitat d’intensificar des de l’àmbit institucional i el social el treball de cooperació i intercanvi d’experiències per a fer front al repunt del discurs de l’odi; i l’assumpció de les accions locals, regionals, nacionals i europees la fi de les quals siga combatre els estereotips i millorar l’acceptació social de les persones LGTBI.

També han assistit a l’acte altres responsables polítics de la corporació provincial, cas de les diputades Pilar Molina i Mentxu Balaguer i els diputats Juan Ramón Adsuara i Jesús Gimeno.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més