Inici Actualitat Ontinyent reforça la lluita contra els efectes de la pandèmia amb un nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental

Ontinyent reforça la lluita contra els efectes de la pandèmia amb un nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental

per Redacció_Linformador

El servei entrarà en funcionament en juliol i se suma al Pla per a la Prevenció de la conducta suïcida i de Lluita contra la Soledat

L’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa al mes de juliol el nou Servei d’Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM), que entrarà en funcionament amb ajuda de la Generalitat Valenciana i que permetrà reforçar la lluita contra els efectes de la pandèmia en les persones. El nou servei se suma i complementa altres iniciatives posades en marxa per l’Ajuntament, com el Pla per a la Prevenció de la conducta suïcida i el Pla per a la Lluita contra la Soledat,  que també atenen problemes relatius a la salut mental.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “als últims mesos s’ha constatat un augment de quadres de depressió i ansietat entre la població adulta. Els problemes derivats de la salut mental són una realitat incòmoda, però aquest és un moment especialment important per fer una aposta ferma com la que estem duent endavant des de l’Ajuntament, en aquest cas amb ajuda de la Generalitat, per afavorir la recuperació i rehabilitació psicosocial, així com la inclusió social de les persones afectades”, explicava.

El servei treballarà la coordinació interinstitucional amb els recursos sanitaris en persones amb diagnòstic de trastorn mental greu (TMG) o problemes de salut mental greu (PSMG), així com amb persones amb problemes quant a l’adhesió al tractament, a la consciència de patir una malaltia mental i/o risc de marginació o exclusió social. Per assolir aquests objectius, es comptarà amb dos psicòlegs/es i un educador/a social que presentaran servei inicialment durant 6 mesos comptant amb una aportació  autonòmica de 46.500 euros.

No obstant, Soler indicava que el nou servei s’inclou dintre del “contracte programa” de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que concreta els serveis a prestar a Ontinyent als propers anys amb ajuda de l’administració autonòmica, per la qual cosa la regidora avançava que “la intenció es prorrogar el projecte fins 2024 i que aquest siga un servei fixe, vist que el nombre de persones amb malaltia mental no disminueix, sinó que s’incrementa any rere any”, assenyalava.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més