Inici Actualitat Albaida vota els seus primers Pressupostos Participatius

Albaida vota els seus primers Pressupostos Participatius

per Redacció_Linformador

• Així encara el seu futur des de la Participació Ciutadana amb la fase de votació dels Pressupostos Participatius fins a l’11 de juliol i la posada en marxa del seu Pla Estratègic PUAM-DEMA que reforça també els treballs de participació ciutadana

• La ferramenta de participació d’Albaida que ho engloba tot és www.DecidimAlbaida.es

La població major de 16 anys d’Albaida està cridada a votar fins a l’11 de juliol als primers pressupostos participatius de la ciutat. Des de l’Ajuntament d’Albaida es vol agrair a la ciutadania l’alt índex de participació en la fase de propostes, on van arribar més de 100 iniciatives, que una vegada valorades i unificades per l’equip tècnic han passat a la fase de votació ciutadana mitjançant el portal web www.DecidimAlbaida.es, des d’on també es recolliran tots els Processos participatius de la ciutat, convertint-se així en la ferramenta de referència a l’hora de demanar la interacció dels veïns i veïnes d’Albaida.

En poques hores ja han estat més de 200 persones les que han votat ja les inversions, per un valor de 30.000 €, que consideren més adients per a la ciutat. Per simplificar el procés des de l’ajuntament s’han dividit en 5 grans àrees d’acció que són Equipaments i Infraestructures, Cultura i Joventut, Medi Ambient, Mobilitat i Accessibilitat i, per últim, Parcs i Jardins, dins de cadascuna d’aquestes es troben vora 40 projectes diferents, que compleixen tots els requisits tècnics i han passat a la fase de votació pública.

Per a l’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, “ha estat un goig veure com la ciutadania ha fet seu un projecte com aquest i ha aprofitat per a aportar propostes valentes i decidides per a millorar la ciutat, això ens indica que estem pel bon camí cap al disseny de l’Albaida del futur des de la participació ciutadana i la implicació de totes i tots”. Mentre que per la seua banda, el regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, ha volgut destacar que “cap proposta quedarà en l’oblit, les que no han posat el cribratge tècnic per no ser inversions, superar el límit de 15 mil euros per proposta o que ja estigueren contemplades als pressupostos ordinaris, i par tant ja van a fer-se, passen a l’estudi pels tècnics i les tècniques de l’Ajuntamet, on seran tingudes en compte de cara futures inversions” així com “en els treballs del Pla Estratègic d’Albaida PUAM-DEMÀ que també reforça aquest dies la participació ciutadana per a establir els objectius d’Albaida de cara assolir els objectius de l’agenda 2030 respecte a un desenvolupament sostenible de la ciutat”.

Des del departament de Participació s’ha volgut doblar l’aposta i trencar l’escletxa digital, perquè totes les persones que vulguen participar ho puguen fer, i s’han enllestit diferents punts itinerants que recorreran tots els barris de la ciutat on qui vulga podrà exercir el seu dret a vot a l’urna digital i amb assessorament tècnic si tenen qualsevol dubte. També es podrà acudir a l’Ajuntament per a realitzar el vot o realitzar consultes.

Des de l’Ajuntament d’Albaida es va aprofitar la visita de la diputada de Participació de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, de fa unes setmanes per a presentar-li el calendari d’accions de Participació, Transparència i Bon Govern que la ciutat té en marxa i molt especialment els pressupostos participatius, dels que la diputada va destacar l’alt índex de propostes presentades i la qualitat de totes elles, així com va animar a la ciutat a seguir per aquesta senda. Cal recordar que des de l’Ajuntament s’han buscat complicitats amb el Govern Obert de la Diputació i la conselleria de Participació de la Generalitat, a l’hora d’enllestir aquest procés i per això s’ha presentat el projecte a les subvencions d’ambdues institucions.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més