Inici Actualitat Les «Nits a la Fresca» de Xàtiva s’inicien aquesta setmana amb dos concerts i un espectacle-homenatge a Lina Morgan

Les «Nits a la Fresca» de Xàtiva s’inicien aquesta setmana amb dos concerts i un espectacle-homenatge a Lina Morgan

per Redacció_Linformador

La música correrà a càrrec d’Eduard Navarro Ensemble Duna i de Manolo Valls 5et

Aquesta setmana arriben les tres primeres cites del festival «Nits a la Fresca», que portarà als carrers de Xàtiva fins a una quinzena de propostes musicals i culturals durant tot el mes de juliol.

La primera de les cites tindrà lloc aquest divendres 2 de juliol, a les 22:30 hores al jardí del Palasiet, on tindrà lloc el concert «Eduard Navarro Ensemble Duna» organitzat per l’Etno-Museu Valencià d’Etnologia amb la col·laboració de la Diputació de València. Amb Ensemble Duna el músic aporta la seua àmplia trajectòria musical en un nou projecte centrat en la música tradicional de l’àmbit mediterrani. Una mescla de temes instrumentals i cançons de diversos països: Bòsnia, Bulgària, Macedònia o cançons valencianes i gregues. El grup el conformen Juanfran Ballester (bouzouki i samfoina), Carlos Mercado (percussions), Edu Navarro (violí, moraharpa i viola de gamba), Eduardo Navarro (moraharpa, llaüt àrab, gaida búlgara, cornamuses, xaramites, arranjaments i direcció) i Mari Carme Servà (veu).

D’altra banda, el dissabte 3 de juliol hi haurà dues cites simultànies. Al pati de la Casa de Cultura es podrà gaudir del concert de jazz «El ball de les muses», de Manolo Valls 5et (22:30 hores), mentre que al jardí del Palasiet tindrà lloc a les 22 hores l’espectacle «Sin más», en homenatge a Lina Morgan.

«El ball de les Muses», premi Carles Santos al millor disc de jazz 2020, és el nou projecte del saxofonista de jazz valencià Manolo Valls, qui torna amb un nou projecte i un nou disc acompanyat de Pepe Zaragoza (trompeta), Amadeo Moscardó (piano), Oscar Cuchillo (contrabaix) i Rubén Díaz (bateria). Un treball eclèctic on modernitat i tradició es mesclen d’una manera totalment natural.

Pel que fa a l’espectacle «Sin más» d’homenatge a Lina Morgan, aquest estarà interpretat per l’artista Alicia Casañ, qui ens presenta a diversos personatges com Josephine la baguette, Lina Morgan o la supervedette. Amb aquests personatges i altres més oferirà un espectacle simpàtic, imaginatiu i amb molt d’humor a través de números musicals i skets.

Les entrades (2 euros) i invitacions per als espectacles es poden adquirir a la Casa de Cultura de Xàtiva en el seu horari habitual.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més