Inici Actualitat Ontinyent regula des d’aquest dijous l’accés al Pou Clar a través d’una web de reserva

Ontinyent regula des d’aquest dijous l’accés al Pou Clar a través d’una web de reserva

per Redacció_Linformador

Sayo Gandia destaca que l’objectiu és “garantir la convivència entre visitants i veïnat alhora que protegir el paratge”

L’Ajuntament tanca tots els aparcaments i disposa un servei gratuït d’autobús els caps de setmana de juliol i agost

Amb l’objectiu de protegir el Pou Clar, des d’aquest 1 de juliol i fins el 31 d’agost, l’Ajuntament d’Ontinyent regularà l’accés al paratge natural mitjançant una nova web de reserva i posarà en marxa un autobús gratuït per a evitar l’arribada amb vehicles particulars. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i la regidora de Transport, Imma Ibáñez, presentaven aquest dimecres l’aplicació i el servei de transport urbà que connectarà la ciutat amb el paratge durant els mesos de juliol i agost, una acció que comptarà amb el suport dels fons europeus FEDER.

Durant la presentació, Sayo Gandia exposava que l’objectiu és “garantir la convivència entre les persones que volen visitar el Pou Clar i el veïnat de la zona” alhora que protegir el paratge. En aquest sentit, la regidora exposava que el web de reserves www.reservespouclar.es és “molt senzill i intuïtiu perquè qualsevol persona puga utilitzar-lo”. Per garantir un correcte control la ciutadania haurà de realitzar un registre de l’usuari, on la persona haurà d’especificar correu electrònic, nom i cognoms i DNI que servirà per “comprovar” la reserva al punt de control, que es situarà al Pou dels Cavalls.

Gandia manifestava que amb aquesta web, que permetrà fer reserves amb una antelació mínima de 24h,  “volem continuar protegint el nostre i la seguretat de totes les persones que ens visiten, per això l’aforament màxim simultani serà de 300 persones”. Per a tal efecte, s’han habilitat tres franges horàries de reserva: Matí (09:00h a 14:00h), vesprada (14:00 a 20:00h) i tot el dia (09:00h a 20:00h) amb un màxim de 150 places per a cadascuna de les franges.

Accés al paratge

Juntament amb la web de reserves, l’Ajuntament d’Ontinyent ha tancat els aparcaments situats a la CV-81 i no permet l’accés al paratge amb vehicles motoritzats sent l’únic punt d’accés habilitat la Senda de l’Alba.

Així mateix, a més de poder accedir a peu i en bicicleta la regidoria de Transport ha disposat un servei d’autobús gratuït els caps de setmana de juliol i agost. La regidora de l’àrea, Imma Ibáñez, explicava que s’han programat quatre eixides per anar i tornar en diferents moments del dia de tal manera que “oferim una alternativa per evitar problemes d’aglomeració de vehicles com ha ocorregut en anys anteriors”. En concret, els dissabtes i diumenges de juliol i agost, l’autobús eixirà des del Poliesportiu a les 10:00h, 13:20h, 17:00h i 19:50h. Des del Pou Clar, eixirà a les 10:10h, 13:30h, 17:10h i 20:00h.

A més, d’aquestes mesures les persones que vulguen visitar el Pou Clar hauran de respectar en tot moment l’Ordenança Municipal del Pou Clar que prohibeix fumar, accedir amb animals de companyia, abandonar residus, fer pícnic, utilitzar elements de reproducció sonora que alteren la tranquil·litat del paratge, accedir amb botelles de vidre o begudes alcohòliques, entre d’altres.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més